Jessie (14), superfan van Laura Lynn : “Ik droom zelf ook van een zangcarrière”

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De sterren van het podium staan al regelmatig in de kijker. Het is tijd om ook hun fans eens op het voetstuk te plaatsen. Showbizzmedewerker PADI zoekt voor ons enkele superfans op en laat ze vertellen over hun idolen. Ze diepen herinneringen en anekdotes op en duiken in hun collectie foto’s en memorabilia.

Deze week bezochten we Jessie Dewilde uit Wijtschate. Jessie is pas 14 jaar. Ze woont met haar mama Sabrina en twee oudere broers (Jonathan en Jasper) in Heuvelland en gaat naar Immaculata in Ieper naar school, waar ze in het derde jaar Sociaal Wetenschappen zit. Haar droom is van kleuterjuf te worden. In haar vrije tijd geniet ze niet enkel van de muziek en optredens van Laura Lynn, maar droomt ze ook… van een eigen zangcarrière.

Jessie (14), superfan van Laura Lynn :

“Toen Laura Lynn begon te zingen was ik nog heel klein”, vertelt Jessie. “Ik herinner mij nog dat er wel eens liedjes werden gedraaid van haar en natuurlijk luisterde ik daar naar. Maar daar bleef het ook bij. Op 12 augustus 2012 – nu drie jaar geleden – zag ik Sabrina alias Laura Lynn toevallig optreden in Ieper. Ik was meteen verkocht aan haar mooie stem, haar prachtige liedjes, maar ook van haar vriendelijkheid.

https://www.youtube.com/watch?v=b6KLtSf-LD0

Na dit optreden sloeg ik er nog niet direct een babbeltje mee. Een ontmoeting later had ik wel het geluk van met Laura op de foto te staan, zodat ik Laura dan ook voor de eerste keer kon spreken. Dat viel heel goed mee, waardoor ik vanaf dat moment superfan ben geworden.

Jessie (14), superfan van Laura Lynn :

“Ik ben nog geen jaren fan en ik ben ook nog jong. Ik kan er dus niet altijd en overal naartoe, want als jonge meid kan ik mij nog niet verplaatsen met de auto. De optredens zijn inderdaad niet altijd even dicht bij mijn woning of in West-Vlaanderen.”

Je moet geen 10 of 20 jaar fan zijn van een artiest om te worden gebombardeerd tot ‘superfan’

“Ik moet dus wel eens passen, maar toch probeer ik zoveel mogelijk optredens mee te pikken. Ik heb een fantastische mama die me begrijpt, veel voor mij doet en die mij dus vaak brengt naar één of ander optreden. Laura weet dat ook al hoor. Ze kent mij goed en ik vond het dan ook super dat haar mama Kristine mij voorstelde om mee te werken aan deze rubriek. Je moet geen 10 of 20 jaar fan zijn van een artiest om te worden gebombardeerd tot ‘superfan’!”

Jessie (14), superfan van Laura Lynn :

Wie ermee lacht, krijgt met mijn vriendinnen te doen

“Ook wij – jongeren – kunnen al lang gek zijn van de muziek van een artiest. Als tiener hangt mijn kamer niet vol met foto’s van Justin Bieber of Ian Thomas, wel van… Laura Lynn. Gek ? Helemaal niet. ‘t Is niet omdat je een meisje bent dat je geen fan mag zijn van een vrouwelijke artieste.”

https://www.youtube.com/watch?v=Ld92j6GlqdA

“Ik koop ook heel wat tijdschriften waarin ze staat. Ik knip alles uit, steek dat in mappen en ben ook een vaste klant aan de fanstand. Op die manier toon ik duidelijk dat ik een échte fan ben. Mijn echte vriendinnen lachen niet met mijn fan-zijn voor Laura Lynn. Integendeel, wie ermee lacht, krijgt met mijn vriendinnen te doen. Ze steunen me en vinden het super dat ik het Vlaamse lied waardeer.”

Jessie (14), superfan van Laura Lynn :

“Vorig jaar werd ik dankzij een wedstrijd uitgenodigd naar de persvoorstelling van de cd ‘Jij & ik” in Denderleeuw. Voor mezelf was dat de mooiste namiddag uit mijn hele leven. Zo’n uniek moment mogen meemaken, dat was super. Op mijn verjaardag ontving ik ook een speciaal berichtje in mijn mailbox. Een persoonlijke videoboodschap van Laura Lynn en haar partner Matthias. Toen ik dat zag, moest ik een traantje wegpinken. Laura heeft zoveel fans en toch denkt ze aan de fans ook op een speciale dag!”

Jessie (14), superfan van Laura Lynn :

“Ieder jaar zit ik af te tellen, kijk ik echt uit naar het allermooiste optreden van ‘t jaar, namelijk haar fanbal. En o zondag 18 oktober ben ik er ook bij in Salons Mantovani in Oudenaarde, want dan komen alle fans bijeen voor het jaarlijkse fanbal. Die dag zingt Laura niet enkel nieuwe liedjes, maar ook veel van haar hits.”

(PADI)

https://www.youtube.com/watch?v=Ph67Ahabc_Y