Jessica Lippens zingt voor vzw Boven De Wolken

Jessica Lippens. (gf)
Redactie KW

Zangeres Jessica Lippens (37) uit Wielsbeke zingt een lied voor vzw Boven De Wolken. Die organisatie steunt ouders bij het verlies van hun baby. Eén keer het nummer streamen kost één euro en gaat integraal naar het voornoemde goede doel.

Eerder dit jaar bleek vzw Boven De Wolken in geldnood te zitten. De vzw, die ouders bijstaat na het verlies van een sterrenkindje, kreeg massale steun. Ook de Wielsbeekse zangeres Jessica Lippens wil haar steentje bijdragen.

“De kinderen van de oprichtster van Boven De Wolken, Sharon Geirnaert, zaten vroeger op dezelfde school als mijn dochters. Zo leerde ik het verhaal van haar sterrenkindje Nina kennen. Mijn broer Joeri stierf kort na zijn eerste verjaardag aan wiegendood. Ik was toen nog niet geboren, maar dat moet voor mijn ouders vreselijk geweest zijn. Daarom wilde ik me ook inzetten voor Boven De Wolken”, verklaart Jessica. “De fotografen van de organisatie doen wondermooi werk. Als ouders probeer je de momenten met je kindje zoveel mogelijk in je op te nemen in de hoop het nooit meer te vergeten.”

“De foto’s die daarvan genomen worden helpen daarbij enorm. Ook al kom je zonder baby thuis, je bent wel mama of papa geworden.”

Vreselijk

Toen Jessica’s jongste dochter Lisa 1 jaar oud was kreeg ze stuiptrekkingen als reactie op een vaccinatie. “Ik dacht even dat ik ze kwijt was, want ze gaf geen reactie meer. Gelukkig is het goed afgelopen, maar bij mij kwam het besef wel dat een kind verliezen vreselijk moet zijn”, geeft ze nog aan.

Samen met muziek- en tekstschrijver Kenneth Eeckeman, gitarist Yves Stroobandt en Joseph Litherland die de mastering deed, maakte Jessica het Nederlandstalige lied Boven De Wolken. “Het nummer verwijst naar de belangrijke rol die de fotografen van de organisatie vervullen. De fotograaf biedt de ouders vrijwillig een professionele reportage aan van hun baby. Die helpen dus bij het verwerkings- en rouwproces.” Jessica vindt het belangrijk muziek met een boodschap te brengen.

“Het onderwerp is me niet vreemd. Enkele jaren geleden maakte ik het nummer Thuiskomen dat ook met sterven te maken heeft. Sterven is een deel van het leven. Dat probeer ik aan mijn dochters duidelijk te maken, maar ook in mijn muziek”, vertelt ze.

Streamen

Boven De Wolken steunen kan door het nummer te streamen. Het lied streamen kost 1 euro. Die wordt integraal doorgestort naar de organisatie. “Ik deel dit nummer graag met elke sterrenouder. Als troost, als deel van het verwerkingsproces. Sterrenouders zijn er overal, dus hopelijk deelt iedereen het nummer met hen”, besluit de zangeres. Het nummer is te vinden op de Facebookpagina’s van Boven De Wolken, Xyrion en Zangeres Jessica Lippens of via volgende link. (NV)

Info: 0476 26 05 68 of lippensjessica@hotmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.