Jesse Gryson en Cedric Verstraete openen Cherry Picker Record Store

Jesse Gryson en Cedric Verstraete openen binnenkort hun Cherry Picker Record Store in de Langestraat. © Davy Coghe
Redactie KW

Binnenkort kun je in de Langestraat terecht bij Cherry Picker Record Store. De jeugdige zaakvoerders willen hun zaak tot meer laten uitgroeien dan een platenwinkel. “Bij een koffie zal iedereen kunnen bijpraten of nieuwe mensen leren kennen.”

Jesse Gryson (25) en Cedric Verstraete (24) leerden elkaar kennen toen ze werkten in de Fnac. Ze koesterden al langer het idee om in de binnenstad een gezellige plek te creëren met muziek als bindmiddel. “Pas door de krachten te bundelen, schoten we uit de startblokken. Jesse is het administratieve brein, terwijl ik wellicht meer beslagen ben op muzikaal vlak. Ik deejay als sinds mijn 15de en maak samen met Ruï Vanhonacker De Mensen op Villa Bota”, zegt Cedric.

“Met die ene coole plaat naar huis”

Het duo vond een huurpand in de Langestraat 74. De naam van hun winkel, Cherry Picker Record Store, verwijst naar cherry picking: uren op een rommelmarkt verwijlen om met die ene coole plaat naar huis te gaan.

“Dit wordt een oldskool vinylzaak waar je ook in een aanbod cd’s zal kunnen snuisteren”, klinkt het. “Maar niemand hoeft over een platenspeler te beschikken om hier binnen te komen. We streven laagdrempeligheid na. Daarom willen we ons aanbod afstemmen op ons publiek en pakken we uit met een bargedeelte. Bij een koffie of frisdrank zal iedereen kunnen bijpraten of mensen leren kennen. Stiekem hopen we dat door onze zaak banden gesmeed worden, waardoor anderen initiatief nemen om iets te lanceren.”

Jesse en Cedric hopen dat de stad hun innovatief concept beloont met een starterspremie. Ze willen bovendien samenwerken met zalen en organisaties om evenementen en optredens te organiseren. “Op die manier willen we ons cultureel engagement kracht bijzetten. Ook zouden we op termijn, als onze zaak goed draait, een label willen oprichten om ervaren en minder ervaren muzikanten de kans te bieden hun creatieve exploten in hun eigen stad op plaat te kunnen drukken. We merken dat plaatselijke bands vaak het gevoel krijgen dat ze niet goed genoeg zijn, terwijl ze met hetzelfde geleverde werk en in een identieke situatie in Kortrijk, Gent of Brussel wél al lang dat nodige duwtje in de rug gekregen zouden hebben.” (Stefaan Van Volcem)


Mensen die over vinyl beschikken dat al jaren op zolder ligt, kunnen bij dit duo terecht met hun waar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier