Jesse doet veel meer dan in zijn handen klappen: “Elke avond zing ik, uit dankbaarheid”

Om de twee dagen brengt Jesse Vanmeer, het alias van Thierry, één liedje. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Klokslag 20 uur klinkt overal in West-Vlaanderen geklap. Handengeklap om onze zorgverleners een hart onder de riem te steken, klappen om elkaar wat moed in te spreken en klappen om heel even de zorgen van deze moeilijke periode te vergeten. In de J&M Sabbestraat wordt het klappen opgeleukt met een optreden van Jesse Vanmeer. “Wij hebben helaas zelf nood aan verpleging waardoor we als geen ander weten wat voor onschatbare waarde die mensen hebben”, klinkt het net voor hij begint te zingen.

Een klassieker van Will Tura, dat is waarmee Jesse Vanmeer – die in het dagelijkse leven Thierry Vanmeerhaeghe (55) heet – op woensdagavond zijn dankbaarheid liet blijken. De rasartiest, die al sinds de jaren negentig op de planken staat, werd door de coronamaatregelen extra hard getroffen. “Alle optredens werden meteen geannuleerd en ook alle events waar ik als pianist heen moest, die vielen ook in het water. Op slag was mijn gevulde agenda volledig leeg!”

Het wegvallen van een inkomen deed alvast geen afbreuk aan de dankbaarheid die Thierry dag na dag naar buiten brengt. “Mijn vrouw is op de sukkel met diabetes”, gaat hij verder. “We hebben dagelijks nood aan de bijstand van een thuisverpleegster dus we begrijpen maar al te goed dat die mensen onze appreciatie verdienen. Als kers op de taart kan ik, ten gevolge van het coronavirus, mijn familie niet meer bezoeken. Ze wonen hier net over de grens, zo dichtbij maar door de gesloten grenzen zo ver weg. Het zijn de dokters, verpleegsters en verzorgers die de strijd aanbinden tegen deze onzichtbare vijand. Het is dan ook onze plicht om hen een hart onder de riem te steken.”

Jesse Vanmeer op zijn oprit.
Jesse Vanmeer op zijn oprit.© CLL

Oorspronkelijk stond Thierry ook iedere avond op zijn oprit te klappen maar een bericht via de sociale media bracht hier verandering in. “Iemand stelde me plots via Facebook voor om telkens een liedje te zingen. Ik twijfelde eerst maar besloot uiteindelijk toch om op dit voorstel in te gaan.” Thierry installeert zo om de twee dagen een muziekstudio op zijn oprit om te zingen. “Niet elke dag om de overlast voor de buren zo minimaal mogelijk te houden. Ik zing trouwens ook maar één liedje want ik begrijp dat natuurlijk niet iedereen dit kan smaken. Er klinkt dus enkele minuten muziek maar de buren schijnen het wel te smaken want ze zijn massaal van de partij. Enkele dagen terug kreeg ik een kaartje in de bus, van een anonieme afzender. Daarin stond te lezen dat ze blij waren dat iemand voor wat zonneschijn kon zorgen in deze moeilijke tijden en ja, daar werd ik wel even emotioneel van.”

Zolang de strijd tegen corona woedt, gaat ook de Sabbestraat zich laten horen en dankzij Thierry klinken de strijdkreten luider dan ooit.

KW Kortrijk – Menen – Waregemhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenenwaregem/https://www.facebook.comFacebook1280

Jesse Vanmeer zingt om dankbaarheid naar zorgpersoneel te uiten

In de J&M Sabbestraat wordt het klappen om 20 uur opgeleukt met een optreden van Jesse Vanmeer. “Wij hebben helaas zelf nood aan verpleging waardoor we als geen ander weten wat voor onschatbare waarde die mensen hebben”, klinkt het net voor hij begint te zingen. Meer weten? https://kw.be/nieuws/samenleving/jesse-doet-veel-meer-dan-in-zijn-handen-klappen-elke-avond-zing-ik-uit-dankbaarheid/article-normal-433593.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen – Waregem op Donderdag 16 april 2020

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenenwaregem/videos/234786431065386/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier