Jeroen Van Belleghem en Thibaut Taelman fietsen van Waregem naar de Noordkaap met de fiets

Boezemvrienden Thibaut Taelman en Jeroen Van Belleghem zijn één van de weinigen die naar de Noordkaap fietsen ten voordele van het goede doel. Een dagelijks gemiddelde van 120 kilometer met bagage op de fiets maakt er een pittige uitdaging van. © Geert Taelman
Redactie KW

Thibaut Taelman (26) en Jeroen Van Belleghem (26) beginnen op zaterdag 29 juni aan hun fietstocht richting de Noordkaap. Op deze manier willen de jonge mannen geld inzamelen voor Kom op tegen Kanker. “Door die ziekte heeft Jeroen zijn vader drie jaar geleden verloren. Mijn grootvader heeft door een combinatie van verschillende kankers het leven verlaten”, aldus Waregemnaar Thibaut.

Begin oktober 2018 hadden we eigenlijk al besloten om te fietsen naar de Noordkaap in Noorwegen op initiatief van Jeroen. Een paar weken later verloor mijn grootvader de strijd tegen kanker en daardoor kozen we ervoor om ons avontuur te koppelen met Kom op tegen Kanker. Uit ons persoonlijke leven hebben we geleerd dat kankeronderzoek wel degelijk belangrijk is”, begint Thibaut Taelman, die leerkracht is in de middenschool van Geraardsbergen.

“Elke euro kan het leven van je familie, vrienden, jezelf en vele anderen beter maken en redden. Graag willen wij op weg van Waregem naar het noordelijkste punt van het Europese continent, geld inzamelen. Wij streven naar een bedrag dat overeenkomt met één euro per kilometer. In totaal zullen we een 3.500-tal kilometer afleggen. Momenteel hebben we al een mooi bedrag kunnen verzamelen dankzij kennissen, vrienden, familie, Comfort Cleaning uit Zulte en de rugbyclub van Beernem. Normaal zal het ons wel lukken om de kaap van de 3.500 euro te ronden en misschien wel te overschrijden. Ons motto luidt ‘wij gaan nooit afzien wat een kankerpatiënt moet doen’. Onze route zal live te volgen zijn op Instagram en op Facebook”, vertellen beide vrienden die samen industriële wetenschappen hebben gevolgd in het VTI van Waregem.

Knieblessure

“We hebben een totaal verschillende voorbereiding achter de rug. Ik heb al ervaring met zo’n fietstochten. Zo ben ik in 2013 eens naar Compostella gereden”, gaat Jeroen, die brand advisor is bij THV verder. “In het verlengd weekend van Hemelvaart heb ik van mijn thuis naar Boulogne-sur-Mer gefietst. De drie dagen erna ben ik via De Panne en Eeklo terug huiswaarts gekeerd. Ik ben duidelijk een vakantiefietser, stelt de recentelijke inwoner van Kerkhove vast. “In tegenstelling tot Jeroen ben ik vooral competitie gericht. Sinds mijn achttien ben ik actief in het nevenbondencircuit. Jammer genoeg heeft een knieblessure roet in het eten gegooid. De afgelopen twee maanden zat ik amper op de fiets. Maar nu ben ik zeker uitgerust voor deze uitdaging”, lacht de renner van Position Switch Cycling Team. “Op dag één vertrekken we van Waregem naar Zeeland. Via Amsterdam en Zwolle komen we op dag vier aan in Duitsland bij onze vriend Seppe Naessens, die ons twee dagen zal vergezellen. Vervolgens nemen we op dag zeven de ferryboot naar Oslo, onze enige rustdag. Dan zullen we om de drie dagen op een camping overnachten en ertussen wildkamperen. Op dag dertien bereiken we Trondheim en nemen we een paar keer de ferryboot om de eilandjes over te steken. Daarna gaan we de laatste ‘rechte’ lijn in richting de Noordkaap. Ten laatste op dag dertig moeten we aankomen”, rondt Thibaut Taelman af. (Jonas Vandeputte)

Geld doneren kan via site van Kom op tegen Kanker, door op de knop “Steun deze actie” te klikken kan je geld storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE03 4886 6666 6684. Actienummer is 110316662 en het woord “gift” vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier