Jeroen Logghe uit Diksmuide zingt mee in ‘The Best of Musicals’

Voor hét ultieme musicalfeestje moet je op10, 11 en 12 januari in Stadsschouwburg Antwerpenof op21, 22 en 23 februari 2020inCapitole Gentzijn, want dan serveert Music Hall de derde editie van de succesformuleThe Best of Musicals’. Ook Jeroen Logghe uit Diksmuide staat mee op het podium.

In het wervelende spektakel ‘The Best of Musicals – at the Movies’ brengt een ensemble met destrafste musicalstemmen, degrootste hitsuit de bekendste musicalfilms zoalsLa La Land, Bohemian Rhapsody, The Greatest Showman, Les Misérables, Rocket Man, The Prince of Egypt, Footloose, Titanic, The Bodyguard, An Officer and a Gentleman De cast bestaat zoals steeds uit gelauwerde musicalstemmen. Zo mogen onder andere Hans Peter Janssens, Charlotte Campion, Chris Van Tongelen, Goele De Raedt, Wim Van Den Driessche, Elke Buyle, Marleen van der Loo, creatieve duizendpoot Gene Thomas en West-Vlaming Jeroen Logghein deze editie hun verbluffende capaciteiten nog eens ongegeneerd tentoonspreiden, maar naast deze toppers staan er ook twee fantastische vocalisten voor het eerst in hun carrière in een musicalproductie.

Jeroen Logghe uit Diksmuide.
Jeroen Logghe uit Diksmuide.© Leendert De Vis

Eva-Jane Smeenk (artiestennaam Eva Jane) is een Nederlandse zangeres die opgroeide in een muzikale omgeving, met een zingende mama (Linda Williams) en een muzikant als papa. Eva Jane woont en werkt al jarenlang in België en ken je zeker als zangeres bij o.a. de band van Miguel Wiels, Clouseau, Café Flamand, K3. Voor o.a. het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ is Eva-Jane de afgelopen vijf seizoenen ook de vaste vrouwelijke stem. Op 19-jarige leeftijd brengt Eva Jane in Nederland een éérste soloplaatje uit ‘Queen of Bees’, waarna ze zich bewust wat weer op de achtergrond terugtrekt om te kunnen gaan schrijven en componeren. Ze schreef dan ook al tal van songs voor andere artiesten, maar bracht ook zelf solosingles uit zoals ‘Drinking Champagne Like It’s Milk’, ‘Never To Never Again’, ‘Spinning Around’ (2008, #37 in de Nederlandse Top 40) en een eerste solosingle in België ‘Beautiful Face’ (2018).

Ivann Vermeer zet zijn eerste muzikale stappen in de succesvolle kindergroep ‘The Bubbles’. Later groeit hij uit tot een gelauwerd en veelgevraagd backing vocalist en begeleidt gerenommeerde nationale en internationale artiesten, zoals Paul Young, Lionel Richie, Rob De Nijs, Leo Sayer, The Three Degrees en vele anderen. Na 11 schitterende liveshows behaalt Ivann in 2005 een welverdiende 3de plaats in het VTM-programma ‘X-factor’ en gedurende 5 seizoenen toont Ivann als leadzanger bij ‘Sterren op de dansvloer’ zijn uitzonderlijke vocale capaciteiten. In mei 2019 schitterde Ivann als leadzanger in de sublieme George Michael-tributeshow ‘The Edge of Heaven Tour’. De fenomenale show en Ivann’s ijzersterke interpretatie van George Michael oogstten niets dan lof van pers en publiek. In die mate zelfs dat de show een nationaal en internationaal vervolg krijgt en dat Ivann als George Michael het podium mag delen met de Nederlandse superster Glennis Grace, tijdens haar uitverkochte Whitney-tribute in de Antwerpse Lotto Arena op 26 oktober 2019.

Voor zowel Eva-Jane als Ivann betekent deze deelname aan ‘The Best of Musicals – at the Movies’ een nieuwe uitdaging in hun muzikale avontuur, maar ééntje die ze voluit en met veel overgave zullen aangaan. Voeg aan dit alles nog eens de engelenstem van Charlotte Verduyn, het mannelijke tegengewicht van Christophe Coenegrachts, Jeroen Logghe uit Diksmuide, Rick van den Belt én het 20-koppige live orkest toe en je begrijpt dat ‘The Best of Musicals – at the Movies’ een musicalspektakel wordt om duimen en vingers van af te likken.

Deze musical krijgt ook een West-Vlaams tintje, want voor de eerste keer staat Jeroen Logghe – afkomstig uit Diksmuide, woont nu in Borgerhout – op het podium van een dergelijk spektakel. Het Scrooge-hoofdpersonage neemt inderdaad ook deel aan dit project. “Ik zing ‘City of Stars’ uit La La Land, samen met Charlotte Campion en ook een stuk uit ‘High School Musical’, zegt Jeroen (28). “Het is leuk om met allemaal straffe musicalartiesten op de scène te mogen staan. Met de groep staan we bijna constant op het podium. Het verkleden moet heel vlug gebeuren. De show zelf steken we in elkaar in slechts vijf dagen tijd. Dat is pittig, maar onder enige druk presteer ik het best.” (PADI)

‘The Best Of Musicals – at the Movies’ staat op 10, 11 en 12 januari 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen en blaast op 21, 22 en 23 februari 2020 ook in Capitole Gent het dak er helemaal af. Tickets & info: www.musichall.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.