Jeroen Logghe keert terug naar zijn roots voor ‘Op zoek naar Peter Pan’

Jeroen Logghe keert terug naar zijn roots. © Leendert De Vis
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Al enkele jaren woont Jeroen Logghe in de regio Antwerpen, maar hij groeide op in Diksmuide, waar zijn ouders nog altijd wonen. In april wordt in Diksmuide de muzikale familievoorstelling ‘Op zoek naar Peter Pan’ opgevoerd in een regie van Tom Durie. Jeroen staat in voor zang en staging. Als kind zette hij zijn eerste stappen op het podium bij dat theatergezelschap.

Jeroen Logghe is bezig met een prachtig palmares bijeen te sprokkelen in het theaterlandschap. Van 26 december 2019 tot 5 januari 2020 was hij terug te zien in ‘Scrooge’ in zowel het Luxor Theater Rotterdam als in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Tot en met 23 februari zie je Jeroen nog schitteren in de prachtige show ‘The Best of Musicals’ in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. Van 9 april tot 9 mei staat hij in de Vlaamse theaters in de productie ‘Arthur en de strijd om Camelot’. Een volgende productie staat geprogrammeerd tussen 11 juli en 30 augustus. Dan speelt Jeroen in Château du Karreveld in Brussel in de productie ‘Blood Brothers’. Trouwe kijkers van de vtm-reeks ‘Hoe zal ik het zeggen ?’ van Jens Dendoncker bemerkten ook wel dat Jeroen één van de zangers/dansers was, die als stoere boys voor één of ander terras een persoon ging verrassen met een lied. De 28-jarige gewezen West-Vlaming heeft dus werk in overvloed. Tussen al zijn opdrachten door maakt hij nog tijd vrij voor een theatergezelschap in zijn vroegere woonplaats Diksmuide. Theater De Toverlantaarn uit Diksmuide is het theatergezelschap waar hij zelf als kind zijn eerste stappen op het podium heeft gezet. “Daar heb ik de liefde voor het acteren ontdekt. Diezelfde liefde en gedrevenheid probeer ik nu aan een nieuwe jonge garde acteurs door te geven”, zegt Jeroen. De Toverlantaarn brengt een magische theaterbelevenis voor de hele familie. ‘Op zoek naar Peter Pan’ is gebaseerd op de wereldberoemde film ‘Finding Neverland’ met in de hoofdrollen Johnny Depp en Kate Winslet. Voor de regie zorgt Tom Durie. Jeroen Logghe staat in voor zang en staging, zodat hij in de komende weken terug vaak in zijn vroegere woonplaats zal vertoeven.

‘Op zoek naar Peter Pan’ vertelt het verhaal van James Barrie, een succesvolle Britse toneelschrijver. Hij zit al een tijdje zonder inspiratie. Op een dag ontmoet hij in Kensington Gardens het gezin Davies : vier broers, samen met hun moeder, Sylvia. Al snel raakt hij geïnspireerd door hun fantasierijke spelletjes. Peter, één van de broers, brengt hem op het idee een verhaal te schrijven over een jongen die weigert groot te worden en in Nimmerland woont… ‘Op zoek naar Peter Pan’ is een aangrijpende theaterproductie die het hele gezin een onvergetelijke ervaring zal bezorgen. (PADI)

Jeroen Logghe keert terug naar zijn roots voor 'Op zoek naar Peter Pan'

Te zien van 10 tot en met 19 april in CC Kruispunt in Diksmuide. Tickets en info : www.detoverlantaarn.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier