Jeroen Gunst leert je de basiskneepjes van de fotografie

Jeroen Gunst geeft fotografielessen, onder andere met de iPhone. © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Fotografiefanaten kunnen straks de kneepjes van het vak leren. Met drie workshops wil fotograaf Jeroen Gunst liefhebbers warm maken voor de fotografie. De eerste vindt plaats op 10 februari. “Een geslaagde foto is voor iedereen anders”, weet Jeroen Gunst.

Zelf schafte Jeroen Gunst op zijn 19de zijn eerste toestel aan. “Dat was een Canon 400D. Uiteraard ging in die tijd mijn eerste loon van het werk daarnaartoe. Het was een aankoop op gevoel en sindsdien heb ik ook dat gevoel nooit meer kunnen lossen.”

Intussen telt Jeroen 31 lentes en is hij ook onder meer werkzaam als fotograaf, een passie die hij graag deelt, onder meer door het geven van workshops.

Workshops

“Ik gaf in 2015 al workshops, vooral voor personen die een spiegelreflexcamera bezitten. Dit was vooral in groep, maar niet iedereen kan aanwezig zijn op een workshop die in groep gegeven wordt. Daarom ben ik dus ook begonnen met het geven van privéopleidingen. Hierbij ligt de focus op het ontwikkelen van persoonlijke talenten, het boosten van je kunnen. Via het persoonlijk trainingsplan kan een cursist zich volledig gaan ontwikkelen na het snel leren van de leerstof. Het trainingsplan is niet gebaseerd op theorie, maar vooral op de praktijk.”

Straks vinden ook drie workshops plaats in Lichtervelde in de kantoren van Mijn Verhuis in de Essestraat 25A. Daarin legt Jeroen in een tweetal uur de kneepjes van het vak uit. Er zijn workshops voor fotograferen met de iPhone, Android smartphone en spiegelreflexcamera.

“De cursisten zullen vooral aanleren waarop ze moeten letten bij het fotograferen: soorten licht leren analyseren, hoe fotografeer je huisdieren, hoe fotografeer je mensen, hoe breng je een verhaal in je foto en nabewerking op je gsm.”

wauw-effect

Wat maakt van een foto een geslaagde foto? “Dat is vooral een persoonlijke kwestie. Vaak kijkt iemand op naar beelden en zijn ze verwonderd. Het kan zijn dat iemand anders dat gevoel dan net niet heeft. Het is belangrijk om te leren analyseren waarom de foto een wauw-effect heeft. Een geslaagde foto is dus voor iedereen anders.”

“Maar voor mij is een foto een geslaagde foto als er een verhaal aan verbonden is, als je meerdere scenario’s kan inbeelden als je naar de beelden kijkt. Zeg maar: het mysterieuze dat in het totaalplaatje zit.”

Iedereen die ouder is dan 16 jaar kan de workshop volgen. Deze kost 30 euro en inschrijven kan via mijnles@hotmail.com. Er zijn tien plaatsen per workshop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier