Jérémie Vrielynck uit Deerlijk verzamelde meer dan 20.000 euro in voor De Warmste Week

© (Foto FODI)
Patrick Depypere

Zanger Jérémie Vrielynck (19) uit Deerlijk – West-Vlaamse vertegenwoordiger en peter van de Vlaamse Parkinson Liga – verzamelde meer dan 20.000 euro in voor De Warmste Week. Al twee jaar is Jérémie de trotse peter én vertegenwoordiger voor West-Vlaanderen voor de Vlaamse Parkinson Liga, waar hij zich tijdens het voorbije jaar keihard voor inzette.

“De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening waarbij een kleine groep cellen in de hersenen beschadigd raakt en afsterft. Omdat dat deeltje hersencellen afsterft, kan men minder soepel bewegen en ook moeilijker lichaamsbewegingen onder controle gaan houden”, vertelt Jérémie. “Met de liga vormen we over heel Vlaanderen een hechte groep van mensen, die Parkinson hebben. We vormen helpende handen die deze mensen een warm hart willen toedragen. Met meerdere sympathisanten deed ik dit jaar diverse acties. Leen Dendievel vroeg het hele jaar door een vrije bijdrage per selfie ten voordele van de Parkinson Liga. Zelf verkocht ik cuberdons – waar Christian Vandeputte, zelf ook een Parkinson-patiënt, de drijvende kracht van was – en deed verschillende optredens voor mensen met Parkinson en optredens ten voordele van de Liga.”

Jérémie Vrielynck uit Deerlijk verzamelde meer dan 20.000 euro in voor De Warmste Week
© (Foto FODI)

“We hebben in totaal met de optredens, de cuberdons, de selfies, … meer dan 20.000 euro ingezameld voor onder andere wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor Parkinson. Ik ben heel blij met dit bedrag, want er is nog veel nood aan onderzoek. Parkinson is een ziekte die tot op de dag van vandaag nog steeds niet te genezen is… enkel remmend. Daarom is het belangrijk dat onderzoek kan blijven gevoerd worden. Als trotse peter wil ik me ook volgend jaar verder blijven inzetten voor deze Liga en hun prachtmensen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.