Jérémie Vrielynck staat al vijftien weken met ‘Alleen bij jou’ in de enige, échte Vlaamse Ultratop 50

Na vijftien weken staat Jérémie met 'Alleen bij jou' nog àltijd in de Vlaamse Ultratop 50 en zelfs in de Top 20. © PADI
Patrick Depypere

Op vrijdag 22 mei lanceerde Jérémie Vrielynck uit Deerlijk zijn nieuwe single ‘Alleen bij jou’. Eén week later kwam deze single al binnen in de Vlaamse Ultratop 50. Komende zondag staat Jérémie met dezelfde single al vijftien weken (!!!) in de enige, échte Vlaamse Ultratop 50. Hij prijkt nu op plaats 18.

In de voorbije weken zei Jérémie (20) het al meermaals, maar hij blijft het maar herhalen. De zanger van ook ‘Mezelf zijn’ en ‘Julie’ kan het nog altijd niet geloven dat hij komende zondag al vijftien weken na elkaar met de prachtige song ‘Alleen bij jou’ in de Vlaamse Ultratop 50 staat. “En van die vijftien weken stond ik zo’n vijf weken ook in de Top 10 van dezelfde hitparade en sta ik nu eveneens nog altijd in de Top 20. Op vrijdag 29 mei kwam die single al binnen op plaats 35 en één week later stond ik al op plaats 18. In de daaropvolgende weken bleef deze single maar stijgen. Enkele weken geleden verliet ik de Top 10. Toen dacht ik dat het niet meer zolang zou duren vooraleer ik uit deze nationale hitparade zou tuimelen, maar niets was minder waar”, glundert de veelzijdige artiest, die binnenkort begint aan zijn derde jaar in het Conservatorium in Brussel. Eind juli stond Jérémie op plaats 21, maar één week later was hij terug gestegen naar plaats 18. In de voorbije weken bleef Jérémie met ‘Alleen bij jou’ constant enkele plaatsen stijgen of dalen in die Top 20 van de Vlaamse Ultratop 50. “Ik heb er echt geen verklaring voor”, bekent de jongeman. “Of was er terug meer interesse voor mijn single, nadat mijn vriendin Julie en ik een ludiek TikTok-filmpje opnamen en op sociale media zetten ? We maakten in feite een parodie op dat liedje en blijkbaar sloeg dat aan, want dit werd massaal bekeken. En wanneer ik schrijf massaal, dan was dat ook tienduizenden keren in een heel korte periode. Het is best mogelijk dat dit de reden is waarom ‘Alleen bij jou’ het plots terug goed deed en goed blijft doen in de Vlaamse Ultratop 50.” Komende zondag hoor je Jérémie tijdens de Vlaamse Ultratop zingen vanop plaats 18 tussen Gene Thomas met de song ‘Mij en m’n gitaar’ en Willy Sommers met het lied ‘Wij horen samen’.

Jérémie had pech dat er geen categorie ‘Doorbraak’ werd uitgereikt tijdens de Radio 2-Zomerhit, want dit jaar had deze jongeman zéker en vast kans om die trofee in de wacht te slepen. “Daar is nu niets meer aan te doen”, zegt Jérémie. “Op zondagavond 23 augustus werd enkel de échte Radio 2-Zomertrofee uitgereikt. Er werden geen trofeeën gegeven aan andere categorieën. Ik heb mij daar bij neergelegd.” De zanger is al bezig met nieuwe nummers te schrijven. Voor Jérémie is het in de toekomst belangrijk dat hij kan bewijzen dat hij in die Vlaamse Ultratop 50 géén ééndagsvlieg was, maar dat hij opnieuw met een heel sterk nummer kan uitpakken waardoor hij wekenlang in deze hitparade terug te vinden is. Of dat lukt, zal de toekomst uitwijzen. Nu kan 2020 voor Jérémie alvast niet meer stuk, want met ‘Alleen bij jou’ staat hij nu al 15 weken in de Vlaamse Ultratop 50 én dat is toch al een heel grote prestatie, met dank aan al zijn volgers, zijn trouwe fans én zijn lieve familie, die hem steunt in al zijn muzikale avonturen. (PADI)

Je kan Jérémie volgen op Facebook én Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.