Jérémie Vrielynck na zijn virale hersenvliesontsteking : “Mijn spraak heeft zich gelukkig volledig hersteld”

Jérémie is nog altijd vlug moe, maar hij kan zich ook al wat bezighouden in zijn eigen muziekstudio. © PADI
Patrick Depypere

Op maandagavond 8 juni werd Jérémie Vrielynck plots opgenomen in het ziekenhuis in Brussel. De diagnose klonk hard : een virale hersenvliesontsteking. De 20-jarige jongeman verbleef één week in het ziekenhuis in Brussel en mocht daarna uitzieken in zijn ouderlijk huis in Deerlijk, waar mama Nathalie, papa Chris en zus Janita ook zonder ziekte altijd goed voor hem zorgen. De revalidatie zal een negental weken duren. Jérémie zit al aan week zes en alles evolueert positief. De zanger van de hit ‘Alleen bij jou’ – waarmee hij nu al zeven weken in de Vlaamse Ultratop 50 staat, waaronder al vier weken in de Top 10 – is opgelucht. “Mijn spraak heeft zich gelukkig volledig hersteld. Als zanger of acteur kan je inderdaad niet zonder stem.”

“Maandag 8 juni blijft een dag voor mij om vlug te vergeten, want ik kreeg een virale hersenvliesontsteking. Het waren heel moeilijke dagen in het ziekenhuis in Brussel. Wegens corona mochten mijn ouders, zus of grootouders niet langskomen. Enkel mijn vriendin Julie mocht iedere dag maar een beperkte periode bij mij zijn. Eens terug thuis, bleef ik nog een hele tijd moe. Sinds deze week ben ik mijn werk terug beginnen oppikken. Een beetje werken weliswaar vanuit mijn zetel”, glimlacht Jérémie. “Momenteel gaat alles al wat beter. De specialisten schreven mij vier tot negen weken revalidatie voor. Ik zit nu aan week zes. Ik weet nu al dat ik er geen blijvende gevolgen zal aan overhouden. Dat is toch heel goed nieuws. Ondanks die nare situatie had ik toch een geluk bij een ongeluk en dit toch als artiest. Door corona werden immers alle optredens geannuleerd. Ik heb dus geen enkel optreden zelf moeten afzeggen. Niets is anders zo vervelend dan mensen te moeten ontgoochelen dat je als zanger op een optreden of event niet kan present zijn.”

Ben je nu al volledig hersteld of bijna helemaal ?

Jérémie : “Volledig hersteld durf ik nog niet zeggen. Ik merk dat mijn hoofdpijn snel opkomt bij drukte of bij lawaai. Ik ben op dit ogenblik ook nog heel snel moe. Ik moet dus veel rusten, maar ik sta wel een beetje te popelen om vanaf augustus opnieuw op te treden. Ik ben ook in alle stilte bezig met de voorbereidingen van de nieuwe shows. De drive zorgt bij mij voor een soort energie… noem het adrenaline, die ervoor zal zorgen dat ik er opnieuw voor de volle 100% zal voor gaan.”

Je nieuwe single ‘Alleen bij jou’ beleefde zijn eerste prille succes. Je mag toch spreken van een hit, want nu zondag zal je al acht weken of twee maanden in de Vlaamse Ultratop 50 prijken. Kon je er tijdens je ziekte toch wat van genieten ?

Jérémie : “Zeker en vast ! Ik zat elke vrijdagmiddag trouw op post om de uitslagen van de nieuwe ultratop te checken. Het is zo ongelofelijk fantastisch hoe de nieuwe single het doet. Dat overtreft echt al mijn verwachtingen. Ik krijg zelfs een ‘paniekje’ als ik denk hoe ik met een volgend nummer zo hoog ga moeten scoren (lacht). Maar ik besef ook dat succes relatief is. Wat voor mij het belangrijkste blijft, is samenwerken met een leuk team. Het zijn allemaal fijne mensen die ik stuk voor stuk graag zie en die me helpen mijn droom te verwezenlijken. Ik ben die mensen ook zooooooo (Jérémie zegt het echt nadrukkelijk) dankbaar.”

Komt er een nieuwe single ? En wordt dit opnieuw een hit ?

Jérémie : “Natuurlijk komt er een nieuwe single. Muziek maken blijft mijn prioriteit nummer 1. Daarna zien we wel hoe de single het doet in de hitparades.”

Vertel, voor wanneer is die nieuwe single voorzien ?

Jérémie : “Ik moet nu nog even denken aan mijn gezondheid. Ik wil ook eerst nog wat genieten van de vakantie en daarna focus ik mij terug ten volle op de muziek. Ik sprak daarnet al over een nieuwe song. Eerlijk, we zijn er al terug mee bezig, maar wanneer dit nummer zal uitkomen, staat nog niet vast.”

En wat doe je in het najaar ?

Jérémie “In september begin ik aan mijn derde jaar Conservatorium in Brussel. Dit schooljaar speelt onze groep de openbare producties. Ik hoop dat deze voorstellingen dan al kunnen worden gespeeld met publiek. Want zeg nu zelf… daar doe je het toch voor… om je publiek een fijn moment te laten beleven. Ik weet dus wel iedere dag wat gedaan hoor.”

“Ik moet nog een beetje uitzieken, maar ik wil ook nog wat genieten van vakantie”, bekent de Vlaamse Top 10-zanger Jérémie Vrielynck.© PADI

Wat zijn je plannen en doelen op lange termijn als het gaat om je carrière ?

Jérémie : “Dat is altijd een lastige vraag. Ik probeer zo weinig mogelijk in de toekomst te kijken… daar kan je alleen maar ongelukkig van worden. Het is leuk als dingen je overkomen. Neem nu die vier weken dat ik in de Vlaamse Ultratop10 sta en ook de Radio 2 Top 30 haalde. Ja echt, ‘Alleen bij jou’ doet het uitstekend. Dit had ik nooit verwacht en nooit durven dromen. Het is werkelijk ZALIG ! Wat ik wel kan plannen is om alleszins niet op te geven. Muziek en entertainen in de ruime zin van het woord is mijn leven. Ik wil niet opgeven tot het lot er anders over beslist.”

Wat is je drijfveer voor de toekomst ?

Jérémie : “Muziek zelf is sowieso al een drijfveer. Ik heb ook nog mijn fantastische team, mijn ouders, familie, mijn vriendin en mijn vrienden, die iedere dag voor mij supporteren in alles wat ik doe. En last but not least : mijn geweldige fans. De mensen die er zijn bij elk optreden, de mensen die zorgen dat ik mijn publiek heb om voor te zingen, de mensen die naar mijn muziek luisteren, die het streamen en downloaden. Het klinkt cliché maar het is o zo waar : zonder hen ben ik als artiest niets !” (PADI & Nathalie)

www.jeremievrielynck.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.