Jérémie Vrielynck : “Ik kan het nog altijd niet geloven !”

Jérémie is terug gestegen in de Vlaamse Ultratop 50 van 17 naar 15. "Ik kan het nog altijd niet geloven", zegt hij. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Komende zondag staat Jérémie Vrielynck uit Deerlijk al voor de negende week op rij met ‘Alleen bij jou’ in de Vlaamse Ultratop 50. Vorige week was Jérémie gezakt van plaats 10 naar 17. “Ik dacht dat ik verder zou zakken, maar in de nieuwe hitlijst ben ik terug met twee plaatsen gestegen. Ik sta komende zondag op 15. Ik kan het nog altijd niet geloven”, glundert Jérémie.

2020 is voor Jérémie qua optredens geen goed jaar wegens de coronamaatregelen en ook qua gezondheid is dit jaar geen uitschieter, want de 20-jarige zanger is nog altijd aan het herstellen van een virale hersenvliesontsteking die hem trof op maandagavond 8 juni op zijn kot in Brussel. Zijn gezondheidstoestand is al veel beter, maar de jongeman is nog altijd vlug moe en veel rusten is dan ook de boodschap. 2020 is op muzikaal vlak wel al een topper. Op vrijdag 22 mei kwam zijn derde zelfgeschreven single ‘Alleen bij jou’ met bijhorende videoclip uit. Jérémie hoopte – zoals alle artiesten die een nieuw nummer uitbrengen – dat deze single de Vlaamse Ultratop 50 zou halen. Eén week later kwam hij binnen op plaats 35. Daarna steeg hij naar 18, 12, 10, 9, 8, weer 10, vorige week 17 en nu zondag naar nummer 15. “Wat een fantastisch resultaat”, vertelt Jérémie aan de telefoon na een korte siësta. “Zeiden muziekkenners mij vooraf dat ik met die single minstens negen weken in de Vlaamse Ultratop 50 zou prijken, dan zette ik daar direct mijn handtekening onder. En zie, we zijn nu negen weken verder en ik sta er nog altijd in. Ik ben zelfs terug gestegen naar de 15e plaats.”

De Vlaamse Ultratop 50 is niet de enige hitparade waarin Jérémie scoort. Op zaterdag zendt BNL vanaf 10 uur de Nederlandstalige Tip 20 uit. Ook in deze tipparade scoorde Jérémie al heel goed, maar vorige week was hij wel gezakt naar plaats 17. Jérémie had er zich al bij neergelegd dat hij op zaterdag 25 juli niet meer te horen zou zijn in deze Tip 20. Maar wat blijkt. Deze week is hij gestegen van plaats 17 naar… 3 ! Voor hem staat op plaats één Mama’s Jasje én op de tweede plaats de nieuwkomers Cleymans & Van Geel. “Ook dat is een grote verrassing”, benadrukt hij. En dat is nog niet alles. Deze week kreeg Jérémie ook het goede nieuws dat zijn single ‘Alleen bij jou’ wordt opgenomen op nummer 18 van cd 1 op het album ‘Zomerhit 2020’. Bestellen maar ! (PADI)

www.jeremievrielynck.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.