Jens Verhaeghe uit Gistel is 21 in 2021: “Ooit wil ik met een F1-wagen racen”

Jens Verhaeghe. (foto PM)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Jens woont thuis, bij zijn moeder. Hij is enig kind. Hij volgt een bacheloropleiding Automotive Management. Daarnaast wil hij zijn getuigschrift behalen in Marketing Communication Management, een richting die zich toespitst op reclame en sociale media.

Hoe ziet je dag eruit?

“Die start meestal met een glas fruitsap – of een straffe koffie als ik een saaie les verwacht. Daarna vertrek ik naar de campus van Hogeschool VIVES in Kortrijk. Als ik weer thuis ben, maak ik het avondeten. Ik kook met plezier. Na het eten doe ik nog wat schoolwerk, en daarna bekijk ik een serie of game ik.”

En wat in het weekend?

“In het weekend zit ik meestal op de kartbaan. Ik rij indoor karting competities in België en Nederland. Dit seizoen neem ik deel aan het kampioenschap Formula karting Benelux. En voor de rest volg ik de Formule 1 races op tv.”

Wat is je muzikale smaak?

“Ik hou het meest van house, en helemaal niet van R&B.”

Ben je een Netflixer/bingewatcher en heb je tips?

“Absoluut: de series ‘Formula 1 Drive to Survive’ en ‘Schumacher’ geven een goede kijk op Formule 1 zonder te technisch te worden. Ik kijk ook graag naar ‘The Grand Tour’, op Amazon Prime. Humor gecombineerd met snelle wagens is voor mij een ideale mix.”

Waaraan ben je het meest gehecht?

“Ik zou niet kunnen leven zonder het racen. Sinds ik tien jaar ben gaat mijn aandacht volledig uit naar karten. Het is mijn grootste passie.”

Wat staat er bovenaan op jouw bucketlist?

“Ooit eens met een Formule 1-wagen racen. Formule 1-piloot worden was mijn droom. Helaas is dat niet gelukt.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Hopelijk heb ik in 2031 een job die ik graag doe en waarmee ik goed mijn brood verdien.”

(CWO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.