Jens Dhondt uit Knokke-Heist is 21 in 2021

“Een van mijn ideeën is om de veroveringstocht van Alexander de Grote te volgen”, vertelt Jens. (gf)
Matthew Pyck

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

“In de week ben ik student, ik studeer in Brussel. Momenteel zit ik in mijn derde jaar politieke en sociale wetenschappen. Daar kruipt dus al heel wat van mijn tijd in, maar daarnaast ben ik nog actief in verschillende verenigingen. Zo ben ik lid van vier studentenverenigingen. Ik probeer zoveel mogelijk naar de lessen te gaan, maar dat lukt niet altijd. Vanaf dit academiejaar komt het studentenleven weer echt op gang en de afgelopen weken maakte ik samen met de studentenverenigingen plannen om de lessen binnen te vallen en schachten te ronselen.”

En in het weekend?

“Dan gaat de meeste tijd naar de scouts. Ik ben nu zo’n vier jaar actief bij de leiding, dus dan moet je ook wel een en ander plannen. Voor de rest besteed ik mijn tijd aan taken voor school en samenvattingen van lessen.”

Ben je een bingewatcher?

“Nu is dat heel wat minder, maar afgelopen zomer keek ik na mijn werk wel regelmatig naar Netflix. Vooral Community heb ik toen vaak bekeken. Vooral de subtiele humor die erin verwerkt was, sprak me enorm aan. Het is een andere stijl dan die bij How I Met Your Mother of Friends, waar de makers er een lachband onder zetten. Die heb je bij Community niet waardoor je minder het gevoel hebt dat je moet lachen.”

Kan je gemakkelijk zonder smartphone en sociale media?

“Sociale media gebruik ik vaak om af te spreken met vrienden of om evenementen te organiseren. Als je een overdrachtscantus wil organiseren, is het makkelijker om mensen te bereiken via een aangemaakt evenement op Facebook. Als ik op de trein zit, kan ik ook wel redelijk wat tijd doorbrengen op mijn smartphone. Maar als ik bij vrienden of familie ben, laat ik die links liggen. Dan besteed ik echt wel al mijn aandacht aan het gezelschap rondom mij.”

Wat staat er nog op je bucketlist?

“Ik zou graag nog veel reizen, al zal ik daar nog wat voor moeten werken. Een van mijn ideeën is om de veroveringstocht van Alexander de Grote te volgen. De startplaats zou in Griekenland zijn en van daaruit zou het richting Noord-Macedonië gaan. In mijn richting kreeg ik al een stuk geschiedenis en dat interesseert me wel. De periode waarin hij massaal gebieden veroverde is ook een tijdperk waarin er veel gebeurde en dat vind ik enorm intrigerend, het is mijn favoriete periode uit de geschiedenis. Nu, het is voorlopig nog een vaag concept, echte plannen zijn er nog niet.”

Waar zie je jezelf binnen tien jaar?

“Hopelijk heb ik dan een toffe job, in het onderwijs of de politiek. Ik heb goede en minder goede leerkrachten gehad en weet wat een verschil een goede leerkracht kan maken. Later hoop ik dat ik ook een leraar kan zijn die een impact kan hebben op zijn leerlingen.”

(MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.