Jenny Vandeviver en Adhémar Devogele uit Ledegem zijn al zeventig jaar getrouwd

Adhémar Devogele en Jenny Vandeviver zijn 70 jaar getrouwd.© JS
Adhémar Devogele en Jenny Vandeviver zijn 70 jaar getrouwd.© JS
Redactie KW

In het woonzorgcentrum Rustenhove in Ledegem vierden Jenny Vandeviver (96) en Adhémar Devogele (93) op 31 maart hun zeventigste huwelijksverjaardag. Sinds kort verblijven ze er samen. “Ze hebben het hier echt naar hun zin”, zegt zoon Lieven.

Jenny Vandeviver en Adhémar Devogele wijken al meer dan zeventig jaar niet van elkaars zijde. Jenny zag het levenslicht op 25 april 1924 in Kortrijk. Ze startte in 1943 als bankbediende in het plaatselijke KBC-kantoor. Toen ze op 31 maart 1951 in het huwelijksbootje stapte met Adhémar zei ze die job vaarwel en ging ze aan de slag in de winkel van Adhémar.

Hij is een geboren en getogen Ledegemnaar. Op 6 augustus 1927 kwam hij ter wereld. Adhémar gaf twintig jaar lang les aan het vormingsinstituut in Roeselare. Na zijn huwelijk werd hij schilder-behanger en opende hij een eigen winkel die door Jenny werd gerund.

Woonzorgcentrum

Jenny en Adhémar kregen samen één zoon, Lieven. Het koppel genoot een leven lang van z’n vele hobby’s. Zo was Adhémar lang doelman bij de plaatselijke voetbalclub Olympic Ledegem. Hij speelde ook toneel. Jenny was dan weer een verwoed naaister.

“Ze hebben heel hun leven met elkaar gepraat en naar elkaar geluisterd. Daarom zijn ze vandaag nog altijd een koppel en genieten ze nog elke dag volop van elkaars gezelschap”, aldus zoon Lieven.

“Mijn ouders hebben altijd met elkaar gepraat en naar elkaar geluisterd”

Door de huidige coronamaatregelen was het onmogelijk om een groot feest te organiseren voor Jenny en Adhémar, maar het koppel genoot in het bijzijn van de familie in het woonzorgcentrum van een drankje en een hapje. “Mijn ouders verblijven sinds een maand of zeven in het woonzorgcentrum”, vertelt Lieven. “Ze zijn hier aangekomen tussen de eerste en tweede lockdown. Dat was een moeilijke periode om te verhuizen, maar ze hebben het hier echt naar hun zin. Ze zijn ook erg tevreden over de verpleging in Rustenhove.” (Bert Feys)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.