Jennifer Berton uit Roeselare brengt single uit over angst na motorongeval

Jennifer heeft na haar ongeval twee jaar geleden, nooit meer op een motor gereden. Daar hoopt ze volgend jaar verandering in te brengen. (gf) © (gf)
Redactie KW

Jennifer Berton, de Roeselaarse zangeres die onlangs nog te zien was in The Voice van Vlaanderen, bracht woensdag haar nieuwe single, Zachtjes in mijn hart, uit. Ze deed dat in Harley Davidson in Sint-Martens-Latem. Die locatie betekent veel voor haar, het is de eerste stap om opnieuw de motor op te durven stappen, na een zwaar ongeval twee jaar geleden.

Het is 23.30 uur ‘s avonds als Jennifer Berton op het derde rijvak van de autosnelweg achterop een motor zit. Terwijl de motor aan hoge snelheid over de snelweg rijdt, kan Jennifer haar evenwicht niet bewaren en valt ze van de motor. Haar lichaam zit vol schaafwonden en ze heeft een barst in haar enkel. “Ik bleef gelukkig de hele tijd bij bewustzijn, maar het enige waaraan ik kon denken, was dat mijn zangcarrière erop zat. Wat de precieze oorzaak van mijn ongeluk was weet ik niet, het was laat ik had de hele dag gewerkt. Was mijn concentratie weg? Kwam het door de sterke wind? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat het een ongeluk was en dat het belangrijkste is dat ik, buiten een aantal littekens, niets aan dit accident overgehouden heb”, aldus Jennifer.

Jennifer had op het moment van het ongeluk net haar theoretische examen voor een motorrijbewijs achter de rug en ze was in volle voorbereiding om haar praktijkexamen af te leggen. “Mijn Harley Davidson stond al in de garage te wachten. Maar, ik heb er nooit meer mee gereden. Sinds het accident heb ik op geen enkele motor meer gereden. Ook als ik in de auto zit, ben ik nu erg voorzichtig”, aldus Jennifer.

Gevoel van vrijheid

Wat Jennifer zo leuk vindt aan motors is de vrijheid. “Tijdens mijn jeugd zat ik vaak binnen, toen ik 18 jaar werd voelde ik me vrij en wilde ik naar buiten. De wind voelen geeft mij dat gevoel van vrijheid. Vandaar dat ik nu ook met een cabrio rijd, maar daarmee vind ik een snelheid van 100 kilometer per uur op de autosnelweg al snel genoeg.” Wanneer Jennifer motors langs haar voorbij ziet razen, gruwelt ze. “Veel mensen beseffen op zo’n moment niet dat ze door één seconde niet op te letten, heel wat schade kunnen aanrichten.”

2020 op de motor?

Ondanks wat ze heeft meegemaakt, wil Jennifer ooit terug op een motor kunnen rijden. “Voor mij draait het bij een motor helemaal niet om die hoge snelheden, ik wil gewoon op het gemak rondrijden en genieten van die vrijheid. De fout die ik bij het accident maakte, was achterop rijden bij iemand. Ik kon toen zelf de snelheid niet bepalen. Ik wil met mijn verhaal mensen aanzetten om toch de stap te durven zetten. De meeste mensen worden afgeschrikt door de snelheid van motoren, vandaar dat ik hen dan ook de tip wil geven om zelf het stuur in handen te nemen. Dan bepaal je zelf de snelheid. Durf je toch de stap nog niet te zetten, koop dan gewoon meteen een motor. Dan weet je dat je er veel geld in geïnvesteerd hebt en zal je gemotiveerd zijn om er energie in te stoppen”, raadt Jennifer aan.

Het enige waaraan ik dacht, was dat mijn zangcarrière erop zat

Jennifer werd door haar recente deelname bij The Voice alleen maar meer gemotiveerd om verder te gaan in muziek. Tijdens haar auditie zong ze I’ve only just begun to fight van Natalia, die in de jury zat. “Dat was een gewaagde keuze, maar het heeft me toch een plek in de Knockouts opgeleverd”, zei ze er toen over. Hoewel Koen haar na haar auditie beloofde om haar opnieuw de motor op te helpen als ze in zijn team zou komen, koos ze toen toch voor haar idool Natalia. “Ik heb mij daar niet laten door beïnvloeden, maar het zette me wel aan het denken.”

Abbey Road Studios

Jennifer moest vorige week het The Voice avontuur verlaten, maar ze blijft niet bij de pakken zetten. Afgelopen woensdag bracht ze haar single Zachtjes in mijn hart uit. “Met mijn single wil ik mensen aanzetten om stappen te durven zetten en hen hoop te geven in het leven. Schrijver Zakkie, Jacky Vandewalle die onder andere de Heuveltjes van Erika maakte, schreef voor mij dit nummer als cover op Elvis Presley zijn nummer Gentle on My Mind. Ik breng zowel een Nederlandstalige als Engelstalige versie en beide versies nam ik op in de Abbey Road Studios waar de wereldbekende Amy Winehouse haar laatste nummer ook opnam. Dat ik als Vlaams meisje daar mocht opnemen, dat had ik nooit durven dromen”, aldus Jennifer. Haar manager Danny Van Den Berghe, zocht nog een extra uitdaging voor Jennifer en kwam met het idee op de singles voor te stellen in Harley Davidson in Sint-Martens-Latem. “Daar moest ik tussen alle motoren mijn song brengen. Ik had enorm veel zenuwen omdat ik niet wist hoe ik zou reageren. Toch vind ik dat ik dit moest doen om mensen te inspireren. Het was voor mij ook een eerste stap naar opnieuw met een motor rijden.”

Want dat wil Jennifer ooit weer kunnen doen. “Alleen heb ik nu nog geen tijd om daar mee bezig te zijn. Ik focus vooral op de videoclips die we aan het opnemen zijn en het full album waar we nu volop aan werken en waarvoor we nog terug naar Abbey Road Studios moeten. Maar, over een jaar hoop ik toch wel weer eens met een motor gereden te hebben”, mijmert ze.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier