Jelle Reynaert in erehaag tijdens première van film Rookie

Jelle Reynaert (rechts) naast acteurs Valentijn Braeckman en Matteo Simoni op de rode loper bij de première van de film Rookie in Oostende. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

De nieuwe spectaculaire Vlaamse film ‘Rookie’ is in Oostende in première gegaan. De film speelt zich af in de wereld van de straatraces. Topacteurs Matteo Simoni en Veerle Baetens spelen een belangrijke rol in de film, maar ook Oostnieuwkerkenaar Jelle Reynaert gooide hoge ogen op de rode loper. Hij vormde zaterdag samen met zeven andere motorrijders een erehaag voor de acteurs en regisseur Lieven Van Baelen.

Elektricien Jelle Reynaert (29) is een absolute liefhebber van motoren. “Ik heb een motor voor op de weg, maar ga ook vaak met mijn Yamaha naar een racecircuit in Frankrijk of Wallonië. Het gevoel op een motor is gewoon heel anders dan in een auto. Op die motor heb je echt een gevoel van vrijheid.” Wedstrijdracen doet Jelle niet, maar hoge snelheden op het circuit haalt hij wel.

Belangrijke hobby

“Ik ben ook nog muzikant. Twee hobby’s die misschien loodrecht tegenover elkaar staan. Zonder het racen zou ik misschien veel meer tijd investeren in de muziek, maar mijn motor is gewoon een te belangrijke hobby voor mij.”

Jelle heeft nauw contact met de mensen van Circuitfun, een organisatie die circuitdagen organiseert voor motorrijders. Zowel beginnende als ervaren motorrijders kunnen via Circuitfun eens proeven van bijvoorbeeld het circuit in het Waalse Mettet of het Franse Clastres.

“Ik heb reeds heel veel te danken aan die mensen. Dankzij hen kan ik mijn hobby uitoefenen.”

Een heel leuke avond midden vele bekende Vlamingen, ik heb ervan genoten

Met hun kennis en ervaring hielpen de mensen van Circuitfun ook mee aan de film Rookie, de nieuwe racefilm die zaterdag werd voorgesteld in Oostende. “Het was zo ook dat ik de vraag kreeg of ik tijdens de première samen met zeven andere motorrijders voor wat extra spektakel kon zorgen.”

Met veel geronk en gebrom veranderde de omgeving van de Kinepolis in Oostende zaterdag even in een ware racepaddock. De acht motorrijders vormden er een erehaag voor topacteurs Matteo Simoni, Veerle Baetens en regisseur Lieven Van Baelen.

Lovend over film

“Een heel leuke avond midden vele bekende Vlamingen, ik heb ervan genoten.” Jelle is ook lovend over de film.” Natuurlijk is het als racer interessant om een film te zien over motoren, maar ook voor niet-liefhebbers van motoren is het wel een mooi verhaal. Een verhaal over gebroken dromen en het toch proberen overbrengen van die dromen.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.