https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jelle Neirinck organiseert Wielerbelevingsdag in Pittem, met zoon Mathis aan de start

Mathis Neirinck met zijn vader Jelle. (foto IVW)
Redactie KW

Zondag staat Jelle Neirinck in Pittem in voor de Wielerbelevingsdag. Op het programma staan proeven voor zowel miniemen als aspiranten, maar ook voor niet-aangeslotenen, op het menu.

Door de pandemie kon de Wielerbelevingsdag vorig jaar niet doorgaan. Ook in mei van dit jaar was de jeugd nog niet aan het koersen. Organisator Jelle Neirinck zocht een nieuwe datum en kwam uit op zondag 3 oktober. “Intussen heb ik al enkele keren moeten horen dat het geen goede datum is”, zucht Jelle. “Omwille van Parijs-Roubaix, omwille van de Keizer der Nieuwelingen, omdat het veldritseizoen gestart is… Van die kritiek trok ik me niet veel aan. Het is eenmalig. Volgend jaar zitten we weer in mei.”

Droomaankomst

De parking van Automobilia in de Posterijlaan is het zenuwcentrum. In het industriepark werd een omloop van 2 km uitgetekend. “Met een droom van een aankomstzone”, benadrukt Neirinck. “Want een brede baan op een lang recht stuk. Bovendien kan men de renners per ronde tweemaal zien. Daarvoor hoeven de toeschouwers zich slechts 150 meter te verplaatsen. Voor supporters die niets van Parijs-Roubaix willen missen, plaatsen we een scherm.”

Speciale aandacht besteedde Neirinck aan de promotie van de proef voor niet-aangesloten meisjes en jongens die rond 13.30 uur start. “Deelnemers aantrekken voor die proeven is het moeilijkst. Enkele klasgenootjes van mijn zoon Mathis zullen meedoen. Ook enkele voetballertjes gaan het proberen. Voor niet-aangeslotenen geven we twee wedstrijden: 6- tot 10-jarigen rijden twee rondjes, 11- tot 14-jarigen vier rondjes. En de winnaars krijgen een bolletjestrui.” (HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.