Jeffrey (25) op zoek naar tamme parkiet Chilli in de omgeving van Poperinge

Wie de vogel vindt of een tip heeft, kan Jeffrey bereiken via Messenger.© TP
Wie de vogel vindt of een tip heeft, kan Jeffrey bereiken via Messenger.© TP
Redactie KW

Ondanks het zware gewicht en de extra verankering door eigenaar Jeffrey Kinget blies de volière met zonparkiet Chilli donderdagochtend weg. De volière kwam meters verder in de tuin terecht, maar de vogel is gaan vliegen. Jeffrey doet nu een oproep.

Jeffrey Kinget (25) uit Poperinge zoekt zijn parkiet. De vogel zat donderdagochtend buiten nog veilig in zijn kooi, maar dat was buiten enkele hevige rukwinden gerekend. “Toen mijn vriendin opstond, had ze niks bijzonders opgemerkt, maar even later lag de volière wat verderop in de tuin”, vertelt Jeffrey. “De storm moet de kooi tussen 7.30 en 8 uur losgerukt hebben, waardoor mijn zonparkiet Chilli kon ontsnappen.”

Vijzen en ijzerdraad

Jeffrey had nochtans voorzorgsmaatregelen genomen. “Zelfs met twee mannen moet je al heel wat moeite doen om de volière op te heffen. Ik wist dat het donderdag stevig ging waaien, dus heb ik de kooi voor de zekerheid nog eens extra vastgemaakt aan een muur met vijzen en ijzerdraad. Ik heb er nog eens aan getrokken, maar ik kreeg hem niet los. Wij wonen tamelijk ingesloten aan de Westouterstraat in Poperinge, maar de wind moet plots in onze hoek geslagen zijn en de kooi omhooggeduwd hebben. We troffen de volière een zestal meter verderop in de tuin aan. De onderkant van die volière is open. Doordat de kooi op een zijkant lag, kon mijn zonparkiet wegvliegen. Mijn vriendin is er nog achtergelopen en probeerde hem terug te roepen, maar dat is niet meer gelukt.”

Daarna deed Jeffrey een oproep op Facebook, die al meer dan tweehonderd keer werd gedeeld. “Chilli is een tamme vogel met felle kleuren. Als je zijn naam roept, antwoordt hij met zijn typisch schetterend geluid. Wie hem vindt, hoeft dus niet bang te zijn bij het vastpakken, Chilli bij niet.”

(TP)

Wie de vogel vindt of een tip heeft, kan Jeffrey bereiken via Messenger.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.