Jef Vermassen: “Mijn West-Vlaamse medestudenten waren harde werkers én harde feestvierders”

© Getty Images/iStockphoto
Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Elke week kloppen we met KW.be aan bij een bekende Vlaming die niét uit West-Vlaanderen komt. Dat zijn ook vaak boeiende en sympathieke mensen en we willen niet discrimineren. Deze week hadden we een paar vraagjes voor advocaat Jef Vermassen. Hij vertelt onder meer wat hij ‘een van de mooiste plekjes ter wereld’ vindt.

U bent geen West-Vlaming, maar is dat wel zo? Heeft u nergens roots in de kustprovincie?

“Zover ik weet heb ik geen roots in West-Vlaanderen. Mijn grootouders zijn Oost-Vlamingen en komen uit de streek van Zottegem.”

Wat is volgens u typisch aan ons West-Vlamingen?

“West-Vlamingen zijn levensgenieters. Mijn medestudenten aan de universiteit van Leuven die uit West-Vlaanderen kwamen, waren doorgaans keiharde werkers, maar ook keiharde feestvierders. Ze stonden op de eerste rij als er plezier te maken was, maar ze waren ook diegene die hun studies ernstig namen en resultaat wilden bereiken. Ook op economisch vlak zie je dat West-Vlaanderen een belangrijke plaats inneemt in België. West-Vlamingen zijn ondernemers én werkers.”

Zijn er delen van West-Vlaanderen die je voorkeur wegdragen?

“Brugge is één van de mooiste plekjes ter wereld. Het is zo gaaf bewaard en zo historisch. Toch hou ik ook van de Westhoek. De natuur is er prachtig. Er heerst rust en de vele herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog laten je stil worden. Het is een unieke streek die spijtig genoeg te weinig bekend is door de Vlamingen.”

(FV)