Jef Maeseele countert onrust over ‘nieuwe Izegemse Batjes’: “We willen net een upgrade geven”

Jef Maeseele pleit vooral voor rust in de tent. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Unizo weigert een polemiek over de Izegemse Batjes. “Het parcours wordt voor een stuk hertekend. Maar wij zijn met iedereen in gesprek gegaan, willen deze driedaagse een upgrade geven en zijn ervan overtuigd dat we er zullen in slagen.”

Op sociale media heerste er onrust over de Izegemse Batjes en dat heeft eens niets met het coronavirus te maken. Jef Maeseele is voorzitter van de Unizo Izegem, organisator van de jaarlijkse Batjes. “Eerst en vooral: ik heb weet van de polemiek die op sociale media is ontstaan, maar ik wil daar niet aan meedoen. We zijn met iedereen in gesprek gegaan. Voor de veiligheid met brandweer en politie. Maar ook met handelaars, horeca, garagisten en we zijn naar de jeugdraad getrokken om te peilen bij de jeugdverenigingen.”

Jef Maeseele: “Dat we het parcours hertekenen is pure noodzaak”

Jef Maeseele countert onrust over 'nieuwe Izegemse Batjes':

De voorzitter ontkent niet dat er veranderingen op til zijn. “Eind april zullen wij die tijdens onze voorstelling uit te doeken doen. We willen net een upgrade geven aan de Batjes. We investeren als Unizo meer dan vroeger en wij zijn er voor de handelaars. Dus mensen die met vragen zitten kunnen ons altijd contacteren. Het klopt inderdaad dat het parcours wat hertekend zal worden. Dat is ook pure noodzaak, want op bepaalde plaatsen raakten de straten niet gevuld en er zijn ook handelaars gestopt.”

Ook over de prijs die standhouders moeten betalen, is de voorzitter duidelijk. “Vroeger werd er betaald aan de straatverantwoordelijken. Die zorgden dan al dan niet nog voor extra animatie in de straat, maar dat hebben we nu gecentraliseerd. Wij zullen alles behartigen en het zou wel eens kunnen dat bepaalde standhouders net minder gaan betalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier