Jeannine krijgt eerste coronavaccin in Torhouts woonzorgcentrum

In het bijzijn van waarnemend rusthuisdirecteur Willem Vermaut, schepen van Ouderenzorg Joost Cuvelier en burgemeester Kristof Audenaert kreeg Jeannine Dekoninck door verpleegkundige Daniëla Deleye het eerste vaccin toegediend.©Johan Sabbe
In het bijzijn van waarnemend rusthuisdirecteur Willem Vermaut, schepen van Ouderenzorg Joost Cuvelier en burgemeester Kristof Audenaert kreeg Jeannine Dekoninck door verpleegkundige Daniëla Deleye het eerste vaccin toegediend.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

De coronavaccinatie in het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus is vrijdagvoormiddag van start gegaan. De eerste prik werd gegeven aan de 81-jarige Jeannine Dekoninck, die er met haar man Roger Parmentier (85) verblijft en voordien met hem in een appartement op de Burg woonde. Alles verliep vlot.

Het vaccineren is gepland in groepen van 15 rusthuisbewoners. Na de inspuiting moeten de senioren nog 15 minuten onder medisch toezicht blijven van de coördinerende adviserende arts en twee huisartsen. Het gaat om de vaccins van Pfizer en BioNTech. De bewoners van de nabije serviceflats komen nog niet in aanmerking. Ook voor het vaccineren van de personeelsleden blijft het wachten op verdere richtlijnen.

Niet bang voor mogelijke bijwerkingen

Jeannine en Roger verblijven pas sinds 12 maart vorig jaar in het woonzorgcentrum. Ze zijn er net vóór de eerste lockdown aangekomen. Zij heeft vroeger als hulpkokkin gewerkt en hij zijn hele beroepsloopbaan in de bouwsector. In het rusthuis houdt Jeannine van wandelen in de binnentuin en lezen. Ze slaat ook graag een praatje en heeft zich in de voorbije maanden ontpopt tot een geliefde figuur in het woonzorgcentrum.

“Ik ben heel gelukkig dat we in het Torhoutse rusthuis tot de eersten behoren die gevaccineerd kunnen worden”, zegt ze. “Gelukkig ben ik tot nu toe niet met corona besmet geweest. Ik begrijp niet dat sommige mensen argwanend staan tegenover de vaccinatie. Ik heb totaal geen schrik van mogelijke bijwerkingen. Wel ben ik bang om het virus te krijgen en dus is het vaccin een weldaad.”

Blij om naar het rusthuis te zijn verhuisd

“Raar, maar waar: recent ging ik nog eens naar mijn vroegere woonplaats op de Burg kijken en het deed me weinig of niets. Ik ben blij dat ik in het rusthuis mag zijn. In ons eentje thuis blijven, was geen optie meer. Hier worden we goed geholpen. Roger en ik hebben geen kinderen, maar ik kan me perfect voorstellen dat het lastig moet zijn om je naaste familie te missen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.