Jean-Marie Pfaff komt naar Bissegem

Jean-Marie Pfaff zal op 15 mei strafschoppen stoppen tijdens de Penalty Cup van KRC Bissegem. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

De populaire ex-doelman zal de traditionele Penalty Cup van voetbalclub RC Bissegem met zijn aanwezigheid opfleuren. Ook de doelmannen van KV Kortrijk en Moeskroen zullen present tekenen.

Tijdens de tornooien die Bissegem vorig weekend en ook komend weekend opnieuw organiseert, mag elke speler na afloop van de wedstrijd strafschoppen trappen. Het spelertje met de hoogste score per ploeg wordt dan uitgenodigd naar de apotheose. Daarin mogen die jongens strafschoppen trappen tegen een gerenommeerde doelman van een voetbalclub uit eerste klasse.

Maar Bissegem gaat voor dit seizoen nog een stapje verder. Het haalt niemand minder dan icoon Jean-Marie Pfaff naar Ter Biezen. “Een knappe stunt van onze jeugdvoorzitter”, zegt Mario Viane, administratief jeugdcoördinator bij Bissegem. “Hij zal in principe zeker twee uur bij ons blijven en zal zelfs even in doel plaatsnemen als de allerjongsten hun elfmeter trappen. Ook zal Jérémy Dumesnil, doelman bij Moeskroen, aanwezig zijn, net als een van de doelmannen van KV Kortrijk. Wie zij zullen afvaardigen, staat nog niet vast omdat zij op dat moment nog in volle play-offstrijd zitten.”

De penalty Cup vindt plaats op vrijdag 15 mei vanaf 17 uur in Ter Biezen, Heulsestraat in Bissegem

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier