Jean-Marie Dedecker wil vaccinatiecentrum in Middelkerke: “Veurne is drie uren rijden met openbaar vervoer!”

Jean-Marie Dedecker wil een vaccinatiecentrum in Middelkerke.©Luc Cassiman Luc Cassiman
Jean-Marie Dedecker wil een vaccinatiecentrum in Middelkerke.©Luc Cassiman Luc Cassiman
Paul Bruneel

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker is niet te spreken over het feit dat zijn inwoners naar Veurne zouden moeten trekken om zich te laten vaccineren. “Met het openbaar vervoer ben je drie uren onderweg en met de wagen is het ook een heel eind rijden”, zegt hij.

“Oostende is in dit geval dan een veel betere optie. Het is dichter bij huis en bovendien ook veel makkelijker bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de wagen, zowel vanuit de badplaatsen als vanuit het hinterland”, vindt Dedecker. De burgemeester zou echter het liefst van al een vaccinatiecentrum inrichten in de eigen gemeente.

Iedereen in 14 dagen

Er komt nog een tweede centrum en Middelkerke en Diksmuide staan hier voorop in de rij. “Ik begrijp het standpunt van Diksmuide, maar met de trein is het 10 minuten rijden van Diksmuide naar Veurne. Oostende krijgt een vaccinatiecentrum, ook Bredene en Gistel, waarom dan Middelkerke niet? Wij hebben begin december 400 mensen gevaccineerd tegen de griep op drie uren tijd en met vier dokters. Ik verzeker je dat we op 14 dagen tijd alle inwoners van Middelkerke kunnen vaccineren. Dit kan allemaal gebeuren in het centrum de Branding, centraal gelegen in de gemeente. Ik heb anderzijds ook al contact gehad met Bart Tommelein en indien nodig kunnen de Middelkerkenaars ook naar Oostende, maar toch niet naar Veurne!”, zegt de burgemeester.

Hij heeft een schrijven gestuurd naar de gouverneur die uiteindelijk de beslissing moet nemen waar het tweede vaccinatiecentrum in de eerstelijnszone Westkust & Polder komt, in Middelkerke of Diksmuide. Normaal gezien weten we vrijdagmiddag waar het tweede centrum uiteindelijk komt. Misschien komen er wel twee, één in Diksmuide en één in Middelkerke. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.