https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jean-Marie Dedecker over incident in Kamer: “Ik werd enkel gevraagd mijn mondmasker op te zetten en heb dat gedaan”

Jean-Marie Dedecker: “Puidonnozel dat we in de Kamer nog een mondmasker moeten dragen.” © JAMES ARTHUR GEKIERE BELGA
Hannes Hosten

Jean-Marie Dedecker (LDD) zegt helemaal niet op de vingers te zijn getikt omdat hij donderdag in de Kamer geen mondmasker droeg. “Meerdere Kamerleden droegen geen mondkapje en de voorzitter vroeg ons er eentje op te zetten. En dat hebben we gedaan. Maar ik ben de beruchtste zeker?”

Een dagblad meldt dat Dedecker donderdag op de vingers werd getikt door Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) omdat hij zijn mondmasker niet droeg in de plenaire zitting. De Middelkerkse burgemeester relativeert het gebeurde. “Ik kreeg helemaal niet onder mijn voeten. De voorzitter vroeg om ons mondmasker op te zetten en dat heb ik gedaan. Maar ik was lang niet de enige zonder mondkapje. Maar van mij wordt dat opgepikt. Ik ben zeker de beruchtste omdat ik in opstand kom tegen al die maatregelen?”

“Ik vind het puidonnozel dat we in de Kamer nog een mondmasker moeten dragen en maar met 30 aanwezig mogen zijn in het halfrond, alleen omdat Brussel zijn zaken niet op orde heeft. Ik ken geen enkel personeelslid van de Kamer die niet is ingeënt. Maar toch moeten we nog ons mondmasker dragen. Ik vind het wel eigenaardig dat zoiets nieuws is. Dat ik de minister in zijn hemd heb gezet over het plan om mensen die zelf ontslag nemen, toch een werkloosheidsuitkering te geven, daarvan komt niets in de krant. En dit dan wel. Maar het maakt me niet uit hoor.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.