https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jean-Marie Dedecker niet mals voor vergadering kustburgemeesters: “Kust stevent af op drama”

© LC
Redactie KW

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker is bijzonder kritisch na het overleg van de kustburgemeesters: “Als we deze zomer die richtlijnen volgen, is de kust dood.”

“We werden misleid en eigenlijk was alles al klaar nog voor de vergadering begon. Op het einde van de vergadering kregen we het persbericht dat duidelijk al vooraf was opgemaakt en afgesproken”, begint Dedecker. “Wat nu wordt voorgesteld is puur pestgedrag. Als dit er komt de komende zomer, dan is de kust dood. Stel je voor dat er niets georganiseerd mag worden. Zelfs een petanquetornooi mag niet. Dit wordt een regelrechte ramp voor de kust en de vele mensen die er leven met en van het toerisme, het lijkt wel een politiestaat. ”

Iedere gemeente is anders

“Ik heb zo de indruk dat er mensen zijn die niet willen dat er de komende zomer volk komt naar de kust”, gaat Dedecker verder. “Ik wil ook nog benadrukken dat iedere kustgemeente zijn eigen identiteit heeft. Je kunt moeilijk Middelkerke vergelijken met Blankenberge en Oostende niet met De Haan. Wij beschikken over een breed strand dat heel wat mogelijkheden biedt, maar wij hebben in Middelkerke geen specifieke winkelstraat zoals in Oostende en geen station waar pakken toeristen aankomen. Ik hoop dat er nog wat verandert, anders wordt het een regelrecht drama“, besluit de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten