Je mag weer zeilen en surfen op het Gavermeer

© LOO
Redactie KW

Na twee maanden stil gelegen te hebben, is de Zeil- en Surfclub Gavermeer opnieuw open. De club telt ruim 700 leden en snakte naar het water. “Het koste wat moeite door foute communicatie, maar het is gelukt”, zegt woordvoerder Bieke Vanbeckevoort.

“Toen we op 1 mei hoorden dat we pas op 11 mei en daarna pas op 18 mei op het water konden gaan, waren we ontgoocheld. Dit terwijl in alle andere clubs kon heropgestart worden. Daardoor waren een aantal leden totaal verward”, vertelt woordvoerder Bieke Vanbeckevoort van de club. Later werd bevestigd dat dit een verkeerd bericht was. “De bevoegde provincieafgevaardigde zei dat er fout gecommuniceerd was en dat het eerst vernoemde verbod – tot 11 mei – niet zijn beslissing was.

Belangrijk overleg

De deputé had helemaal geen beslissing goedgekeurd om dit te verbieden. “Onze boten lagen buiten, we hadden niets nodig uit de lokalen. We moesten enkel optuigen, onze boot in het water leggen en een toertje maken. Daarna de boot op de kant leggen, met de fiets naar huis en er douchen. Dat was het”, aldus Bieke. “Daarna is er nog een belangrijk overleg met de diensten van het Provinciebestuur gekomen en mochten we toch starten op 8 mei.”

Richtlijnen

Intussen is de club weer open. “We hadden een goed en mooi weekend met veel inschrijvingen. Er zijn wel afspraken gemaakt met de Provincie”, vertelt Bieke verder. “De zeilers moeten ‘gekleed’ aankomen en ook terug vertrekken. De containers op de botenparking zijn gesloten. Er hangen ter plekke richtlijnen uit. We vragen om maximum met 5 personen tegelijkertijd op het ponton te zijn. De social distancing wordt gerespecteerd met maximum 2 mensen per boot.”

Geen aftersail en -surf

De club voorziet tijdslots van 3 uur die om het uur starten. “Met maximum 10 zeilers per tijdslot. Er kunnen dan tot 30 mensen op het water zitten.” De club is enkel open voor leden en er is geen aftersail. De loods voor de surfers is enkel open langs de kant van het meer. Hier gelden dezelfde regels als bij de zeilers wat kledij en tijdslots en personen betreft. “Er mogen slechts drie personen tegelijk op het ponton zijn. Hier is het ook voor enkel leden met eigen materiaal, eigen zwemvesten of trapezes. Er is geen verhuur van materiaal en het sanitair blok is afgesloten”. Ook hier is er geen aftersurf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier