Je laten trouwen door De Mol? Voortaan kan dat!

Pieter Delanoy. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Pieter Delanoy, die in 2018 De Mol was in het gelijknamige tv-programma, slaat een nieuwe weg in. Hij liet eerder al weten te stoppen als priester, maar straks kan je hem wel inhuren als voorganger voor onder meer huwelijken en geboorten.

Pieter Delanoy, leerkracht in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, liet begin juli weten te stoppen als priester. De reden? Het celibaat, want er kwam een vrouw in zijn leven. Ruim een maand later laat de Bruggeling opnieuw van zich horen. Op Facebook maakt hij reclame voor zijn nieuwe uitdaging: voorganger op plechtigheden als huwelijken en geboorten.

“Na iets meer dan 10 jaar priester geweest te zijn, heb ik er voor om gekozen om mijn eigen weg te gaan, met mijn vriendin aan mijn zijde”, staat te lezen op zijn website. “Ik zal blijven les geven, maar wil me ook verder toeleggen op wat ik zo graag doe: voorgaan en mensen begeleiden op de belangrijke knooppunten van hun leven. Wil je de geboorte van je kindje, je huwelijk of het afscheid nemen van een dierbare sterk, stijlvol maar ook modern of persoonlijk maken? Dan kan ik je daar zeker bij helpen.”

Wie De Mol graag op zijn of haar huwelijk of geboortefeest wil, kan hem boeken op www.pieterdelanoy.be. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier