Je kan opnieuw naar de markt in Wevelgem, Moorsele en Gullegem

De kramen zullen opnieuw opgesteld staan. © SLW
Redactie KW

Helemaal in lijn van de richtlijnen van de federale overheid vinden vanaf volgende week de wekelijkse markten weer plaats. Op woensdag is dat in Wevelgem, op donderdag in Moorsele en op vrijdag in Gullegem.

In Wevelgem zijn er geen beperkingen, alle marktkramers met een abonnement mogen hun marktkraam opzetten. Er worden voorlopig geen losse standplaatsen toegekend.

Niet kris-kras

“Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd op de markt. Er is één ingang en één uitgang zodat bezoekers van de markt elkaar niet hoeven te kruisen”, zegt schepen van Economie Kevin Defieuw (CD&V). “Aan de kramen worden afgebakende wachtzones voorzien, met een beperkt aantal wachtplaatsen. Er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten op de markt. Mochten we zien dat het te druk wordt, dan sluiten we de ingang af.”

Stewards actief

Verder neemt de gemeente nog een reeks maatregelen om het bezoek veilig en vlot te laten verlopen. “We voorzien handgel aan de ingang van de markt”, vervolgt schepen Defieuw. “Stewards zullen alles in goede banen leiden. Marktkramers zelf moeten verplicht een mondmasker dragen, handgel voorzien voor zichzelf en hun klanten. Ze mogen in de doorgang geen stoepborden, vlaggen of koopwaar plaatsen zodat er steeds voldoende ruimte blijft om te passeren.”

Niet blijven babbelen

De gemeente verzoekt om er geen familieuitstap van te maken, maar wel alleen naar de markt te komen. Binnen de marktzone of de onmiddellijke omgeving blijf je best niet babbelen. Betaal ten slotte elektronisch waar mogelijk. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier