Je eigen oude wijnen proeven in Roeselaare

Francis Vinckier en An Veranneman laten je wijn proeven. (foto SB) © Stefaan Beel
Peter Soete

Restaurant De Ooievaar uit de Noordstraat bestaat 34 jaar en heeft nog bewaarwijnen liggen van hun eerste jaren. Dat gegeven zetten eigenaars Francis Vinckier en Ann Veranneman aan om samen met wijnjournalist Alain Bloeykens een wijnproeverij van oude wijnen op het getouw te zetten.

Op woensdag 2 oktober bespreekt wijnjournalist Alain Bloeykens een 30-tal oude wijnjaargangen in restaurant De Ooievaar en laat die ook proeven. Wijnliefhebbers kunnen immers hun oude wijnen onderwerpen aan een blinde proeverij. Veel mensen hebben nog kwaliteitswijnen van het schitterende jaar 2000 en ouder maar weten niet of deze wijn nog krachtig genoeg is en of die nog even lekker is. Die wijnen worden het onderwerp van een blinde proeverij waarin iedere gast, samen met Alain Bloeykens, een beoordeling schrijft. “Het wordt een uitzonderlijke avond met oudere wijnen in de hoofdrol”, zegt gastheer Francis Vinckier. “Wij vragen geïnteresseerde deelnemers om zich online in te schrijven en 50 euro over te schrijven en zo veel mogelijk gegevens van de twee flessen wijn van het jaar 2000 of ouder die ze zullen meebrengen, door te sturen. een foto nemen van de fles is zelfs nog handiger. We zullen die avond enkel rode wijnen bespreken en het maakt niet uit van welke streek, land of wijnstokken uw wijnen van oorsprong zijn, maar we streven er wel naar om kwaliteitswijnen naast elkaar te zetten.”

“Als u in aanmerking komt, krijgt u van ons een uitnodiging. Gelieve wel twee dezelfde wijnflessen/jaargangen te voorzien en deze op de avond mee te brengen. We serveren om te starten een glas oude wijn uit onze kelder waarbij Alain Bloeykens u haarfijn uitlegt hoe de avond zal verlopen en waarop u dient te letten. Nadat we in een interactieve sfeer en zo objectief mogelijk de betere en minder goede “oudjes” geëvalueerd hebben, bieden wij u een receptie aan met een glaasje witte en/of rode wijn, of frisdranken vergezeld van enkele avondgerechtjes. We sluiten de avond af met een gezellige koffie.” (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier