“Je bent goed bezig!” Wie stopt positieve boodschappen in de brievenbus in Ruddervoorde?

© (Foto GST)
Redactie KW

Je bent goed bezig, je bent fantastisch, je kan alles aan of you’re awesome, telkens met een hartje erbij, zijn enkele van de korte positieve berichtjes die een onbekende boodschapper in Ruddervoorde in de brievenbussen steekt.

De bewoners van de Jozef Verduynstraat in Ruddervoorde hebben eind vorige week allemaal een korte boodschap in de bus gekregen en zijn nu in de ban wie deze gepost hebben. “Wie dit gedaan heeft weten we niet, maar het brengt sowieso een glimlach op ieders lippen als je zoiets leuk in de brievenbus vindt. Wie dit gedaan heeft weet ik niet maar ik ben toch curieus naar deze persoon die met zo’n simpel gebaar een positief gevoel weet te creëren“, zegt Timothy Inghelbrecht.

Ook Evelien Merlevede kreeg zo’n berichtje in de brievenbus. “Toen ik thuiskwam lag het briefje bij de post die mijn man uit de bus gehaald had. In eerste instantie wist ik niet of hij dat voor mij geschreven had of voor iemand anders,” zegt ze al lachend. “Hij vertelde dat hij het in de brievenbus gevonden had. Het was wel zeer leuk om dat te lezen na een werkdag. Je wordt daar instant vrolijk van. Dit doet me wel denken aan de spreuken die we in Oostkamp jaarlijks op onze etalagevensters schrijven in de week van de mentale welzijn. Ook in Oostkamp zouden gelijkaardige boodschappen in de brievenbussen gepost worden.” Evelien baat de kledingzaak Elle Nord uit in Oostkamp.

Als we de Facebookpagina #8020 bekijken zien we dat er nog heel wat mensen een berichtje in hun brievenbus hebben gekregen. Bart Ysenbrandt omschrijft het als: “Nieuwe manier van iemand kracht toewensen. Leuk bedacht. Is in de vorm van die spreukblaadjes die in die Chinese koekjes zitten.” (GST)

Wie deze positieve berichtjes geschreven en gepost heeft weten we niet, maar zijn of haar initiatief krijgt enkel maar positieve reacties. De inwoners van de Jozef Verduynstraat zijn dan ook benieuwd wie de geheime boodschapper is die de volledige straat een goed gevoel heeft gegeven. De boodschapper mag reageren naar redactie@kw.be.