Je agenda meteen vol: élke zomerdag een evenement in Brugge

Deze zomer staat er elke dag wel een evenement op het programma in Brugge. “Op reis gaan hoeft echt niet, u zult zich niet vervelen in Brugge”, zegt evenementenschepen Annick Lambrecht (SP.A).

© Benny Proot

De vzw Brugge Plus staat klaar voor de coördinatie van alle events in een drukke en hopelijk ook boeiende zomer. “We starten met de Pre-Triënnale als voorproefje van de tweede Triënnale in 2018. Ergens in de stad zal telkens een combinatie van kunst en café een plek claimen : een culturele pop-up waar het prettig toeven is. Het Urb Egg-café mocht niet ontbreken als zomerse pop-up bar. Die zal vanaf 1 juli op het grasveld naast de Gentpoort staan”, aldus de evenementenschepen.

Films

Een vaste waarde in het zomeraanbod Van Brugge Plus is Filmsophetstrand in Zeebrugge : elke donderdag in juli en augustus worden op het evenementenplatform drie films vertoond. “Vorig jaar kwamen er meer dan 5800 mensen kijken naar films in Zeebrugge.

Van 16 t/m 20 juli trekt Uitwijken met een circusact naar de Brugse wijken : Tu viens van het Franse gezelschap Toi d’abord. “De circustoer van Uitwijken is de kleine broer van het gratis circusfestival Cirque Plus, dat dit jaar van 22 t/m 24 juli zijn tiende editie viert in het Grootseminarie. Cirque Olympique en Circusatelier Woesh pakken uit met een ludiek tornooi voor de jongeren van de circusscholen.”

Op 19 en 20 augustus vindt in Lissewege opnieuw het Lichtfeest plaats. “De combinatie van muziek, videokunst, straattheater, vuur- en lichtinstallaties zorgt voor een intieme sfeer. Dwaallicht zal een verlichte bamboeconstructie opzetten onder de kerktoren”, aldus Annick Lambrecht.

Uitzomeren brengt in samenwerking met Ciné Lumière van 26 t/m 28 augustus en mix van film, muziek en straattheater in het Sebrechtspark. Op zondagnamiddag is iedereen welkom om te picknicken in het park, dat en zomerbar krijgt.

Autoloze Zondag

Daarnaast zijn er natuurlijk de grote festivals : het Cactusfestival van 8 t/m 10 juli in het Minnewaterpark en het MAfestival van 5 t/m 14 augustus in het Concertgebouw en in diverse Brugse kerken.

Met de start van het nieuwe schooljaar trekt de Uitwijkenkaravaan opnieuw naar vier Brugse wijken, waar een weekend lang 30 activiteiten op het programma staan. op 18 september is er de negende Autoloze Zondag, met fitness op de Markt, een cultuurmarkt en Kroenkelen. Tot slot is er van 24 t/m 26 september Kookeet op het stationsplein, kant Sint-Michiels.

(SVK-Foto BP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.