JCI Tielt wint internationale award voor communityproject JCI Transformers

Het bestuur van JCI Tielt was terecht trots op een zoveelste award voor de afdeling. © gf
Dries Bernaert

JCI Tielt mag zich een jaar lang de beste JCI-afdeling van België noemen. Op het JCI Nationaal Congres in Sint-Truiden won het de award ‘Most Outstanding Local Organization’. Als kers op de taart won JCI Tielt op het Wereldcongres in Estland de internationale award voor beste communityproject ter wereld met het project JCI Transformers.

Eerder won de Tieltse afdeling ook al de award voor beste voorzitter (Tom Devolder) en beste senator (Helen Michel) van Vlaanderen. Nu was het opnieuw raak. “Sinds 2014 wonnen we maar liefst 14 awards”, aldus ex-voorzitter Tom Devolder (38).

Met JCI Transformers laat JCI Tielt leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar via workshops proeven van technologie, mechanica, IT en elektronica via het maken en programmeren van allerhande robots. JCI Tielt doet dat in samenwerking met de vrije basisscholen Het Spoor, Het Reuzenhuis,’t Nieuwland en het Tieltste stadsbestuur. Op die manier wil JCI Tielt STEM-richtingen onder de aandacht brengen.

Op wereldniveau

“Gelauwerd worden als beste JCI-voorzitter van Vlaanderen is natuurlijk heel leuk, maar dat zegt niets over hoe goed je het als vereniging doet en welke meerwaarde je aan de leden biedt”, zegt Tom Devolder. “Het winnen van de award van beste afdeling van België was voor mij een nog mooiere erkenning en de bevestiging dat JCI Tielt al meerdere jaren in de juiste richting aan het varen is. Maar dat we daarbovenop voor JCI Transformers een wereldaward zouden winnen, kwam als een totale verrassing. Zo’n erkenning op wereldniveau maakt ons ongelofelijk trots.”

JCI Tielt bestaat 45 jaar, telde vorig werkingsjaar 67 leden en was daarmee de grootste JCI-afdeling van België.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.