JCI Tielt organiseert donatie om Rode Kruis te ondersteunen

Op de foto zien we centraal in de stoel voorzitster Ann-Sophie Caerels van JCI Tielt omringd door collega-bestuursleden en enkele aanwezige leden. (foto WME)
Redactie KW

Een maandelijkse vergadering in de Shamrock, met een hapje en een drankje en een goeie spreker, is door de coronamaatregelen al een tijdje niet meer mogelijk. Maar JCI Tielt bleef niet bij de pakken zitten en organiseerde een bloeddonatie. Voor velen was dat de eerste keer. Een beetje eng? Niet echt: “Eigenlijk was dat twintig minuutjes relaxen. Ik ga dat zeker nog wel eens doen.”

JCI Tielt is een onderdeel van Junior Chamber International, een internationale organisatie van jonge (tot 40 jaar) leiders en ondernemende mensen. De maandelijkse vaste bijeenkomsten waren door de coronamaatregelen al even niet meer mogelijk, maar het bestuur vond een coronaproof alternatief: op donderdag 29 oktober tekende een groot aantal leden present aan het verzamelpunt in Ruiselede om samen bloed te geven.

“JCI Tielt geeft bloed!” was de eerste alternatieve activiteit onder leiding van Ann-Sophie Caerels, die in augustus het voorzitterschap overnam van Karen Deruddere. Dat het door de coronapandemie voor haar allerminst een gemakkelijk jaar zal worden, schrikt de nieuwe voorzitster niet af. Integendeel.

Dankzij Koen Wauters

“Met het jaarthema ‘Magnifiek Energiek’ en nu al zes nieuwe kandidaat-leden, is JCI Tielt de op twee na grootste afdeling van België en veruit de meest enthousiaste”, zegt Ann-Sophie Caerels. “Laat dat enthousiasme in crisistijden nu net onze belangrijkste troef zijn. Toen de horeca wegens de strengere maatregelen werd stilgelegd en onze maandelijkse vergaderingen in de Shamrock dus niet langer konden doorgaan, hebben we eens flink gebrainstormd over alternatieven. De oproep van Koen Wauters om plasma te doneren bracht ons op het idee om samen bloed te gaan geven. Het is een klein, maar onmisbaar gebaar, waarmee we de oproep van het Rode Kruis nog een beetje meer in de kijker wilden zetten.”

“Ons enthousiasme is onze belangrijkste troef. Zeker in deze tijden”

De oproep viel binnen JCI Tielt niet in dovemansoren. Voor velen was het zelfs de eerste keer dat ze effectief bloed gaven.

“Bloed geven is iets wat ik al vaak overwogen had”, vertelt ‘debutant’ Rodney Vandemoortele. “Maar door omstandigheden en andere excuses was het er nooit van gekomen. Tot nu, dus. En eerlijk: het houdt echt niet veel in. De prik voel je amper en ook van de bloedafname zelf heb je geen last. Het was eigenlijk een twintigtal minuten relaxen, dus echt iets dat ik zeker nog wel eens zal doen.”

Geschenkmanden

Ook voor het verdere verloop van 2020 heeft JCI Tielt nog meer mooie initiatieven met een hart voor de lokale economie op de planning staan. Zo zal de vereniging binnenkort geschenkmanden samenstellen, met producten van lokale handelaren en afgestemd op ieders budget. Iedereen die wil, kan zulke manden bestellen om aan zijn/haar klanten cadeau te doen, voor eigen gebruik, om werknemers in de bloemetjes te zetten of om vrienden een hart onder de riem te steken.

Met de verkoop van deze manden willen de leden van JCI Tielt enerzijds de lokale handelaren die het in deze tijden extra moeilijk hebben ondersteunen, en anderzijds ook de eigen afdeling ondersteunen, zodat die dan op haar beurt opnieuw lokale initiatieven kan nemen.

Wie meer info wil over JCI Tielt of over de geschenkmanden, mailt naar info@jci-tielt.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten