‘Jazz Haven West’: muzikale voorbode van een nieuwe wind in Blankenbergse jachthaven

Christophe De Cock (Steiger 16), Luc Degroote (North Sea Boating) en Michel De Vos (Water-Taxi). © WK
Redactie KW

In Blankenberge kan je vrijdagavond 7 juni naar de eerste van vier muzikale vrijdagen onder de noemer ‘Jazz Haven West’. De muzikale voorbode van een nieuwe wind in de Blankenbergse jachthaven.

De organisatoren brengen met Jazz Haven West talent van eigen bodem. Bas Bulteel Trio bijt de spits af, op vrijdag 5 juli is het de beurt aan Some Brothers en op 2 augustus komt Bart Meynckens langs. Bram De Looze sluit Jazz Haven West op vrijdag 6 september af in schoonheid. “Een Belgische jazzpianist van wereldklasse”, zegt Michel De Vos van het zee-excursiebedrijf Water-Taxi.

De Vos heeft ervaring met het organiseren met concerten: hij is de oprichter van De Muziekberg dat hij later overliet aan vtbKultuur. Samen met collega’s wil hij in de jachthaven een nieuwe wind laten waaien. “Haven West is een wat minder bekende, maar oergezellige buurt die bij veel Blankenbergenaars geliefd is voor zijn gezellige eetadresjes. Ik heb hier zelf ook mijn hart verloren”, zegt hij.

Het eerste concert van Jazz Haven West vindt plaats in de tuin van Steiger 16. “We willen deze kant van de jachthaven meer op de kaart zetten, want deze buurt heeft zó veel te bieden. Hier beleef je echt nog het maritieme gevoel: nergens anders in Blankenberge vind je nog die authentieke sfeer”, zegt uitbater Christophe De Cock.

Foodtruck Festival

Ondertussen zijn er ook al plannen voor een Foodtruck Festival op 7 en 8 september. Kaarten voor Jazz Haven West kosten 19 euro in voorverkoop en zijn verkrijgbaar in het kantoor van de Water-taxi en Steiger 16 of of overschrijving: BE68 7360 4630 4834 (met vermelding van de keuze). De avond zelf betaal je 22 euro. Je kan ook een abonnement kopen voor alle vier de jazzavonden. Dan betaal je 69 euro. Het eerste concert van Bas Bulteel Trio – met Bas Bulteel op piani, Hendrik Vanattenhoven op contrabas en Bruno Castelluci op drums – vindt vrijdagavond om 20 uur plaats in de sfeervolle tuin van Steiger 16.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier