Jaxx is onze nieuwe KW Beebee: “Heel mooi lichtpunt in een donker jaar”

Vanessa Djelti (31) en Mathias Naessens (32) met de kleine Jaxx. “Hij zal de looks van de mama meekrijgen en de goede manieren van de papa”, grapt Mathias.© Olaf Verhaeghe
Vanessa Djelti (31) en Mathias Naessens (32) met de kleine Jaxx. “Hij zal de looks van de mama meekrijgen en de goede manieren van de papa”, grapt Mathias.© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Er waren meer dan 1.750 kandidaatjes, maar uiteindelijk is het Jaxx uit Bellegem die met de titel van KW Beebee gaat lopen. Het vijf maanden oude zoontje van Mathias Naessens en Vanessa Djelti kreeg het meeste stemmen achter zijn naam en gaat zo aan de haal met een waardebon van 1.000 euro bij Supra Bazar en een professionele fotoshoot.

En of ze trots zijn op hun oogappel. Mathias Naessens (32) en Vanessa Djelti (31) uit Bellegem glunderen van geluk als we hen het mooie nieuws mogen brengen. De kleine Jaxx, verkozen tot KW Beebee uit al die West-Vlaamse schattigaards, blijft rustig onder alle complimenten. Lachen doet ie wel. “Maar dat doet hij eigenlijk altijd”, gniffelt mama Vanessa. “Zonder overdrijven: het is een wolk van een kindje. Een hele lieven , altijd opgewekt, altijd vrolijk. En groeien dat ie doet.” (lacht)

Vijf maanden is hij, geboren op 30 september 2020 als eerste zoontje van het Bellegemse koppel. “Bij zijn geboorte mat Jaxx 52 centimeter en woog hij 3,75 kilogram”, vertelt Mathias. “Een gezonde baby dus. Maar intussen is hij al bijna 70 centimeter en weegt hij 8,5 kilogram. Op die paar maanden tijd, tussen het fotootje dat we instuurden en nu, is hij al zo enorm veranderd. Het wordt sowieso ook een stevige beer. Maar ik denk dat hij vooral de looks van zijn moeder mee zal krijgen. En de goede manieren van zijn vader.” (lacht) “De naam Jaxx? Het was onze bedoeling om een naam te kiezen die je niet al te vaak hoort. Een stoere naam, hé”, zegt Vanessa.

Horeca

Mathias en Vanessa zijn geen onbekende gezichten in de rustige Kortrijkse deelgemeente. Drie jaar geleden namen ze Eetkaffee De Koekeliere op de hoek van de Bellegemplaats over. “Ik ben een horecamens pur sang ”, zegt Mathias. “Tussen de mensen zitten, leute maken, bezig zijn: ik heb niets liever. In dat opzicht was 2020 voor ons een pittig jaar.”

De ingestuurde foto van Jaxx.© gf
De ingestuurde foto van Jaxx.© gf

“Jaxx is een heel mooi lichtpuntje in een jaar dat we allemaal eigenlijk zo snel mogelijk willen vergeten”, pikt Vanessa in. “Ergens is het dubbel, een kindje krijgen in coronatijd. Langs de ene kant kan je genieten van de rust en kan je wennen aan zo’n nieuw leven in huis. Anderzijds kijken we er toch naar uit om onze vreugde met en liefde voor Jaxx nog veel meer te kunnen delen. Een feestje voor zijn geboorte bijvoorbeeld zat er nog niet in.”

“We willen onze liefde voor Jaxx delen met vrienden en familie” – Mathias en Vanessa, de ouders van KW Beebee Jaxx

“Dat hebben we dan nog tegoed, hé keppe ”, grapt Mathias. “Neen, het is zoals je zegt: dat we nu veel tijd hebben voor Jaxx is heel mooi, maar dat is ook het enige voordeel. Je wil dat kindje toch kunnen delen met je familie en vrienden.”

In plaats van samen te vieren, sloegen de vrienden, familie en klanten van Mathias en Vanessa wel massaal aan het stemmen voor KW Beebee. “Ik moet het toegeven: we hebben wel wat reclame gemaakt”, knikt Mathias. “Vooral via Facebook, onze persoonlijke pagina’s en de pagina van de zaak. Mocht De Koekeliere open zijn, was de voorsprong sowieso nog groter geweest. Dan had ik élke klant élke dag aangesproken.” (lacht)

Voor later

De waardebon van 1.000 euro bij Supra Bazar zal sowieso goed besteed worden, oppert papa Mathias. “Ik denk dat we vooral zullen kijken naar speelgoed of ander materiaal waar hij binnen twee, drie, vier jaar veel genot van zal hebben. De ietwat grotere stukken. En ook die fotoshoot is heel leuk. Dat zien we absoluut zitten.” “Je neemt honderden foto’s met je smartphone, maar een keer met ons drieën samen poseren: daar kijk ik wel naar uit”, besluit Vanessa.

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.