Jasper Maenhout uit Ruiselede verkoopt snoep voor Make-a-Wish op rommelmarkt

Mama Caroline Lanoo met Arno, Jasper, Thomas, Simon en papa Luc Maenhout. © Foto RV
Redactie KW

Jasper Maenhout (14) uit de Poekestraat zal op de rommelmarkt tijdens Poeke-kermis snoep verkopen ten voordele van Make-a-Wish. “Met het ingezamelde geld wil ik de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte helpen vervullen”, aldus Jasper, die sociaal voelend is.

Samen met zijn ouders Luc Maenhout en Caroline Lanoo en zijn drie broers Simon (22), Thomas (16) en Arno (11) woont Jasper in de Poekestraat. Alle vier de kinderen zijn lid van de Chiro van Ruiselede. Het gezin woont op amper 200 meter van de kerk van kasteeldorp Poeke.

Verenigingsleven

Jasper studeert sociaal en technische vorming aan het Instituut Sancta Maria. Daarnaast heeft hij heel wat hobby’s. Als lid van WTC Sport en Vermaak in Lotenhulle fiets hij elke zondag ongeveer 70, soms 100 km. Ook gamen is een van zijn favoriete bezigheden. Al twee seizoenen speelt hij toneel, net zoals mama Caroline, bij toneelgezelschap Vlaanderens Zonen uit Lotenhulle. Papa Luc is in Poeke heel intens betrokken bij het lokale gemeenschapsleven en is daar bestuurslid van het feestcomité. Daarom helpt Jasper ook graag mee bij de organisatie van de kerstmarkt en de tweejaarlijkse kermissen. Mama Caroline is bestuurslid bij de KVLV van Poeke en in samenwerking met het feestcomité en de Gezinsbond wordt op 23 december een kerstconcert met zangeres Lisa Del Bo georganiseerd in de Sint-Lambertuskerk. Jasper toont trots een voorontwerp van een affiche met de aankondiging van het concert.

Goede doel

Drie jaar geleden organiseerde mama Caroline een inzamelactie voor vluchtelingen op het Griekse eiland Samothraki, waar haar zus woont. “Eind vorig jaar deed mijn mama dan mee aan een humanitair project op haar werk ten voordele van Music For Life. Dat werd een heel groot succes en een grote som geld kon overgemaakt worden aan een goed doel. Dat inspireerde en stimuleerde me mateloos, zodat ik me ook voor iets wou inzetten”, vertelt Jasper. “Tussen de vele andere standhouders zal ik op de rommelmarkt op zaterdag 16 juni zakjes snoep verkopen ten voordele van Make-a-Wish. Met het ingezamelde geld wil ik de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte helpen vervullen. Ik hoop dan ook dat de bezoekers en de vele passanten op de rommelhart hun gul hart zullen tonen en snoepjes zullen kopen”, besluit Jasper.

Kermisprogramma

De kermis in het kleine, maar pittoreske kasteeldorp beslaat twee weekends. Op zaterdag 9 juni vanaf 13 uur zijn er heel wat koersen voor LWU. De vierdaagse, een week later, gaat op vrijdag 15 juni van start met een kaarting voor een prijzenpot van 300 euro.

Op zaterdag 16 juni vanaf 8 uur is er de 18de editie van de rommelmarkt. Inschrijven kan nog via 0479 42 23 78. Die dag wordt in stijl en culinair afgesloten met het eetfestijn in het kasteel van Poeke.

Op zondag 17 juni start om 9 uur een vinkenzetting. Om 15.30 uur zwaait de vlag voor de wielerwedstrijd voor nieuwelingen. Op maandag 18 juni vanaf 20 uur wordt de kermis afgesloten met een tweede kaartavond. De prijzenpot bedraagt 175 euro.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier