Jasper Jonckheere loopt 50km om vzw Huis Snello te steunen: “Aandacht vragen voor minder gekende goede doelen”

Jasper Jonckheere en Daphne Ongenae: “Ik weet hoe belangrijk het is voor mensen met een beperking om zelfstandig te kunnen leven.” (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Jasper Jonckheere en Daphne Ongenae: “Ik weet hoe belangrijk het is voor mensen met een beperking om zelfstandig te kunnen leven.” (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Op zaterdag 17 april wil Jasper Jockheere (20) student verpleegkunde uit Snellegem 50 km lopen om geld in te zamelen voor vzw Huis Snello, de organisatie die zich inzet voor mensen met een mentale of fysieke beperking.

Jasper Jonckheere (20) afkomstig uit Snellegem, zet zich met zijn loopactie integraal in voor vzw Huis Snello. De organisatie is opgericht door ouders met een jongvolwassen kind met een beperking.”

“Ze zetten zich in om jongeren met een beperking de kans te geven om opnieuw te kunnen dromen, zelfstandig te wonen binnen hun eigen beperkingen, maar ook om zich makkelijker te kunnen integreren in de maatschappij.

“Ik speelde al heel lang met de idee om een initiatief op poten te zetten voor dit goede doel”, vertelt Jasper Jonckheere. “Ik volg de werking van deze vzw al lange tijd. Mijn buurmeisje Daphne Ongenae heeft een mentale beperking en maakt deel uit van deze organisatie. Zelf ben ik student verpleegkunde en weet ik hoe belangrijk het is voor mensen met een beperking om zelfstandig te kunnen leven.”

Voor mijn buurmeisje dat in Huis Snello woont, doe ik dit met alle plezier

“Vzw Huis Snello is een relatief nieuw project, gelegen in Snellegem, maar met mijn loopactie hoop ik dat minder gekende goede doelen zo ook eens de nodige aandacht en belangstelling krijgen die ze verdienen.”

“Ik ben momenteel druk bezig met de voorbereidingen om op 17 april 50 km te kunnen lopen. Zelf ben ik een fervente sporter, ik voetbal onder andere bij KFC Varsenare maar ik ga ook regelmatig joggen of fietsen. Door de covidcrisis ligt het voetbal al een langere tijd stil en ging ik op zoek naar nieuwe, uitdagende sporten. Ik heb de loopkriebels te pakken gekregen en zo kwam ik op het idee om een loopactie op poten te zetten. Het zal niet makkelijk zijn, maar voor mijn buurmeisje Daphne die in Huis Snello woont, doe ik dit met alle plezier”, glundert Jasper.

Donaties zijn welkom

“Geïnteresseerden kunnen de voorbereidingen op mijn loopactie bekijken op mijn Instagrampagina ‘Jappiejonckheere’ en op Strava, om mij een duwtje in de rug te geven of steunberichtjes te sturen.”

“De dag des oordeels, zaterdag 17 april, begin ik aan mijn looproute rond de middag, startend in Snellegem. Ik hoop dat familie en vrienden mij kunnen steunen en toejuichen langs het parcours, maar natuurlijk weet ik niet of dit mogelijk zal zijn door de aanhoudende coronamaatregelen. Ik hoop vooral dat de zon sterk aanwezig zal zijn.”

“De opbrengst van mijn initiatief gaat integraal naar vzw Huis Snello, om de jongeren een betere toekomst te bieden. We hebben al een aardig bedrag ingezameld, de teller staat momenteel op 555 euro. Ik ben hier heel dankbaar voor, dit geeft mij alvast een extra duwtje in de rug om de 50 km uit te lopen. Donaties zijn nog steeds welkom.”

Volg het initatief van Jasper Jonckheere via https://www.doneeractie.nl/run-for-huis-snello-vzw/-49469

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.