Jason Moerman en Xander De Roo heropenen café Barville in Tielt

Jason Moerman (links) en Xander De Roo zijn klaar voor hun nieuwe avontuur. © Nele
Redactie KW

In oktober raakte bekend dat drie cafés op de Tieltse Markt sluiten, maar nu valt er ook goed nieuws te noteren. Het momenteel nog leegstaand café Barville aan Markt 9 opent op zaterdag 4 januari de deuren. Achter de toog zullen Tieltenaars Jason Moerman (23) en Xander De Roo (21) te vinden zijn.

De uitbaters van Barville, ‘t Forum en Ter Halle kondigden hun afscheid aan, maar café Barville krijgt dus een nieuw leven. “We waren al geruime tijd op zoek naar een geschikte locatie om een café open te houden”, aldus Jason Moerman en Xander De Roo “We hebben allebei al wat ervaring binnen de horecawereld en werkten in een café. Daarnaast boden we onze hulp aan tijdens de Tieltse Feesten. We zijn twee bekende personen in de stad. Het was de eigenaar van café Barville zelf die ons contacteerde en de vraag stelde of wij het leegstaande café wilden openhouden. We twijfelden geen seconde en gingen in op het voorstel.”

Jong en oud

Hun doelstelling is vooral om opnieuw wat leven rond de Hallentoren te brengen. “We willen daarnaast de jeugd een plaats bieden waar ze gezellig iets kunnen drinken of een babbeltje slaan. In het weekend zal het café speciaal openstaan voor de jeugd. De jonge gasten hebben nood aan een plek waar ze terecht kunnen om af te spreken met hun vrienden. Daarnaast mikken we ook op het ‘oudere’ publiek. Tijdens de week is het café iedere dag open vanaf 8 uur. We ontvangen zowel jong als oud met een brede glimlach. Achteraan is er een zaaltje waar er vergaderingen kunnen plaatsvinden. Verenigingen of organisaties zijn hier ook welkom. We hopen alvast dat het een leuk en aangenaam café kan worden, waar het leuk vertoeven is.”

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.