Jasmine Engambe twijfelt eerst of ze wil gefilmd worden in het Nederlands. Ze is geboren in Kameroen en haar moedertaal is Frans. Intussen woont ze tien jaar in België en ze spreekt echt heel behoorlijk Nederlands. Maar het Kortrijks dialect is momenteel nog Chinees voor haar: "Ik begrijp er niets van," schatert ze.

Ze woont nog maar enkele maanden in Kortrijk en is vol lof voor onze stad, die ze als "goed en groot" omschrijft. Ze wordt hier zelden met racisme geconfronteerd, zegt ze, "iedereen mag hier zichzelf zijn, het maakt niet uit waar je vandaan komt. Ze aanvaarden iedereen."

Jasmine durft te dromen van een toekomst in Kortrijk. Bij H&M als het even kan. Daar werkt ze nu, maar ze hoopt er stappen vooruit te zetten. Als ze mag dromen, dan durft ze aan een modellencarrière te denken. Daar heeft ze al wat ervaring mee. Maar het modellenwerk staat momenteel wat op pauze. Op haar 23 zal ze niet lang meer mogen wachten om daar werk van te maken, want veel topmodellen zijn al sinds hun puberteit aan een internationale carrière bezig. Maar we duimen voor Jasmine. Al was het maar opdat we later zouden kunnen zeggen dat we haar nog gesproken hebben toen ze nog niet bekend was.

Jasmine Engambe twijfelt eerst of ze wil gefilmd worden in het Nederlands. Ze is geboren in Kameroen en haar moedertaal is Frans. Intussen woont ze tien jaar in België en ze spreekt echt heel behoorlijk Nederlands. Maar het Kortrijks dialect is momenteel nog Chinees voor haar: "Ik begrijp er niets van," schatert ze.Ze woont nog maar enkele maanden in Kortrijk en is vol lof voor onze stad, die ze als "goed en groot" omschrijft. Ze wordt hier zelden met racisme geconfronteerd, zegt ze, "iedereen mag hier zichzelf zijn, het maakt niet uit waar je vandaan komt. Ze aanvaarden iedereen."Jasmine durft te dromen van een toekomst in Kortrijk. Bij H&M als het even kan. Daar werkt ze nu, maar ze hoopt er stappen vooruit te zetten. Als ze mag dromen, dan durft ze aan een modellencarrière te denken. Daar heeft ze al wat ervaring mee. Maar het modellenwerk staat momenteel wat op pauze. Op haar 23 zal ze niet lang meer mogen wachten om daar werk van te maken, want veel topmodellen zijn al sinds hun puberteit aan een internationale carrière bezig. Maar we duimen voor Jasmine. Al was het maar opdat we later zouden kunnen zeggen dat we haar nog gesproken hebben toen ze nog niet bekend was.