Jasmien Delancker uit Stavele beleeft romantische zomer

Jasmien Delancker uit de Krombekestraat is een vrolijke en sympathieke meid van 25. Deze zomer straalt ze nog meer want het is haar eerste zomer met de man van haar dromen. “Nu ik opnieuw met twee ben, onderneem ik veel meer. Voornamelijk in eigen land, al hopen we om in september nog naar Zuid-Frankrijk te kunnen trekken.”

Jasmien Delancker danst door het leven, hier in de mooie tuin die thuis haar favoriete plekje is. (Foto AB)

Jasmien Delancker is de dochter van Rik en Maria Butaye. Ze heeft een broer en tweezussen: Jeroen (29), Jolien (27) en Jana (20). Jasmien werkt als logopediste. Ze heeft een eigen praktijk, gaat langs bij mensen thuis én ze werkt ook in het ziekenhuis van Veurne. Tijdens de eerste coronagolf kwam ze bij de covidpatiënten met slikproblemen. “Door de uitgebreide beschermingsvoorschriften was het lastig werken”, zegt Jasmien daarover. “Maar we waren op en top beschermd en ik heb me op de afdeling nooit onveilig gevoeld. We kregen ook veel ondersteuning vanuit het ziekenhuis. Onder de vorm van morele steun en zelfs af en toe een attentie.”

Jasmien heeft er al een hele leuke zomer op zitten. Ze heeft gewerkt, maar zegt ook veel genoten te hebben.

Mooie jongen

“Ik heb een nieuwe vriend”, vertelt Jasmien. “Hij heet Jasper, is afkomstig van Koksijde en woont momenteel in Gent. Onze relatie is nog vrij pril, maar ik heb echt het gevoel dat hij de man van mijn leven is. We hebben elkaar leren kennen via een toevallige foto op Instagram waarop twee mensen stonden: iemand die ik kende en iemand die ik niet kende. Jasper dus. Ik dacht, dat is een mooie jongen, klikte op zijn naam en voegde hem toe aan mijn Instagramvrienden. Omgekeerd deed hij hetzelfde. Vervolgens is hij het die zijn eerste woorden heeft geschreven. Zes maanden zijn we blijven converseren, zonder elkaar te zien. Uiteindelijk hebben we in een Veurns cafeetje afgesproken. Ik vond dat heel spannend! Onze eerste ontmoeting was leuk en we hadden nadien allebei zin om elkaar te blijven zien. Na een relatie van zes jaar ben ik 3 jaar single geweest. Ik heb daar van genoten en heb absoluut geen moeite met alleen zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld twee keer alleen gereisd. Maar als het klikt met iemand is samen zijn wel leuker. Vorige week hadden we een weekje vakantie en zijn we last minute drie dagen met de tent naar la Roche in de Ardennen vertrokken. We verbleven er op een camping naast de Ourthe. La Roche is voor mij een beetje thuiskomen. Als kind zijn we er immers vele jaren met het gezin naartoe geweest. Nu was het eigenlijk te warm. Ik hou van de zon, maar niet van 35 graden! Waar wij zaten, was er ook geen schaduw. We hebben gezwommen in de Ourthe. En gingen er gewoon in zitten om te relaxen. Weg van de drukte hadden we echt een vakantiegevoel. We hebben het kasteel van La Roche bezocht. Op reservatie, wat het ook coronaproof maakte. Door de extreme hitte was fietsen uiteindelijk geen optie. Ons eerste langere uitje samen hebben we prima doorstaan. Er waren zelfs geen ergernissen. Dat is een al een goed teken, hé”, glimlacht Jasmien.

Naar Ardèche

Jasmien heeft nog vakantie in het vooruitzicht. Tussen 5 en 21 september staat het huwelijk van haar zus op de planning en zou ze met vriend Jasper graag naar de Ardèche kunnen gaan.

“Ik hou enorm van de zee en zou heel graag aan de kust wonen”

“Mijn zus zou normaal gezien op 5 september ook voor de kerk trouwen”, vertelt Jasmien. “Een groot feest waar we allemaal naar uitkeken. Corona heeft het kerkelijk huwelijk en groot feest een jaar uitgesteld. Maar zaterdag 5 september blijft een dag om naar uit te kijken. Het burgerlijk huwelijk gaat immers wel door. Ik ben getuige en we gaan er een mooie dag van maken. Als corona het toelaat, gaan Jasper en ik in de weken erna met de auto naar Zuid-Frankrijk. Op een grote caravan willen we genieten van hopelijk mooi weer, de natuur, lekker eten en wat bezienswaardigheden. Of we een plan B hebben? Niet echt. Ik besef dat het onzekere tijden zijn om te reizen, maar ik denk wel dat je het veilig kan houden. Zeker als je zoals wij in een kleine bubbel blijft en veel buiten bent. Iets wat in België nog op ons lijstje staat, is een Vespa huren en er de hele dag op uittrekken. Ik vind het belangrijk om mooie herinneringen te maken”, zegt Jasmien. “En ik leg die ook graag op foto vast. De toekomst zie ik rustig, maar met vertrouwen tegemoet. Plannen om te gaan samenwonen, hebben we nog niet. Ik hou enorm van de zee en zou heel graag aan de kust wonen. Veurne of Lo spreken mij ook aan. Zeker ‘s winters kan ik er echt van genieten om aan de kust te zijn. Toen ik nog single was, trok ik vaak samen met mama naar de zee. Een uurtje wandelen, een koffietje drinken en terug naar huis. Vrienden zeggen het mij ook; dat het geen toeval kan zijn dat ik op een jongen van aan de zee gevallen ben.” (AB)

De favorieten

” Een tip voor een leuke activiteit in eigen streek vind ik het waterpark op het meer van Sunparks in Oostduinkerke. De spierpijn achteraf heb ik er bij genomen.”

” Mijn favoriete plek thuisis onze grote tuin. ‘s Avonds zitten we vaak nog met z’n allen rond de vuurschaal.”

” Mijn favoriete horecazaak is dan weer De Hooipiete aan de Fintele. Zowel binnen als buiten is het prachtig zitten. Je kan er een boot huren om een tocht op de IJzer te maken.”

” Welk drankje ik verkies? Dat is zeker en vast een roséwijntje. Ik ervaar het als zeer verfrissend.”

” En wat ik ‘s zomers doe als het regent? Dan kies ik er wellicht voor om kaarsjes aan te steken en een film te bekijken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.