Jarige Miró krijgt 130 kaartjes én uitnodiging voor Club-match

Miro en zijn zus Luna, die de oproep deed voor het sturen van verjaardagskaartjes.© DC
Miro en zijn zus Luna, die de oproep deed voor het sturen van verjaardagskaartjes.© DC
Olaf Verhaeghe

De 16-jarige Miró Clessens die vorige vrijdag zijn verjaardag vierde, werd de voorbije dagen overspoeld met 130 kaartjes, cadeautjes en wensen. Zijn oudere zus Luna had in onze krant opgeroepen om haar broer, die een fysieke beperking heeft en moeilijk vrienden maakt, te verrassen.

“Het is niet normaal hoeveel mensen gereageerd hebben”, zegt Luna. “De hele week al komt er post voor Miró. Er waren zelfs mensen die een zakcentje in hun enveloppe hadden gestoken voor Miró. Vanuit Club Brugge kwamen er ook videoboodschappen en iemand van de harde kern van Club heeft bij ons thuis Miró uitgenodigd om volgend seizoen samen eens naar een thuismatch te gaan kijken. Het mooiste was hoe onbekenden speciaal voor hem in het Citadelpark in Gent een heel verjaardagsfeest hadden georganiseerd, compleet met taart en muziek. Het was hartverwarmend om te zien hoe mensen mijn broer een warm hart toedragen.”

Dat het een bijzonder emotioneel weekend werd, hoeft dan ook niet gezegd. “We hebben een potje gejankt ”, glimlacht Luna. “Mijn broer voortdurend met een grote glimlach op zijn gezicht zien, betekent heel veel voor ons als gezin. Mijn mama en papa – zelfs hij –waren ook gepakt door alle reacties. Ze hebben al honderd keer gezegd dat ze de gelukkigste mensen op aarde zijn dankzij alle kaartjes en berichtjes. Het lijkt soms alsof het niet echt is. We zijn iedereen zo, zo dankbaar.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.