Jarige Dana Winner kondigt Il Divo aan op haar concert in Antwerps Sportpaleis

De jarige Dana Winner mocht de feesttaart aansnijden en natuurlijk ook eens proeven. (Foto FODI/Daniël)
Patrick Depypere

Dana Winner mocht maandag 55 kaarsjes uitblazen. De zangeres vierde dat onder meer in het Antwerpse Sportpaleis, waar ze aankondigde dat ze op 31 oktober Il Divo zal verwelkomen tijdens haar optreden in inderdaad het Antwerpse Sportpaleis.

Op 9 november 2019 vierde Dana Winner 30 jaar Dana Winner in een uitverkochte Lotto Arena. Voor haar nieuwe show maakt ze een beperkte verplaatsing, want ze trekt naar de buren, namelijk het Antwerpse Sportpaleis. “Vorig jaar lieten we inderdaad de Lotto Arena vollopen. Dit jaar pakken we het nog grootser aan en proberen we het Antwerps Sportpaleis volledig te vullen. De bedoeling is dat ik artiesten uit nodig, want de show heet Dana Winner Invites. De eerste artiest mag ik vandaag aankondigen. Het zijn meerdere artiesten, want het is éen groep namelijk Il Divo. Het is heel fijn dat ik een beetje een cross-over kan doen, want ze zijn klassieke tenoren die al met grote artiesten duetten hebben gedaan, waaronder met Celine Dion, Barbra Streisand… We dachten aan deze mannen,omdat het leuk zou zijn om eventueel samen een duet te brengen. Het is een droom voor mij. Het moet nog bij mij door dringen. Ik ben dan ook super blij dat ik ze mag aankondigen. Ik zal een bonzend hart hebben wanneer ze naast mij op het podium zullen staan.”

Komen er nog andere artiesten af ?

Dana : “Ja, Il Divo is één van de artiesten. Op het affiche staat er duidelijk vermeld dat het Dana Winner Invites is. We begonnen nu al met een grote klepper,. Il Divo dragen we hoog in het vaandel. Er volgen wel nog namen…”

Je sprak over een singel opnemen. Hadden jullie al contact wanneer dat gaat gebeuren ?

Dana : “Neen, want we kregen nog niet zolang de goedkeuring dat Il Divo zal afkomen. Het was zo spannend. Nu gaat pas het echte werk beginnen. Het is niet zo dat zij één à twee nummers gaan brengen. Zij krijgen hun eigen blok in de show, omdat ik vind dat je grote artiesten ook een plaats moet geven in het concert. Als we dan één à twee duetten samen brengen, gaan we er toch binnenkort werk moeten van maken.”

Heb je ze zelf al zien optreden ? Al een Il Divo-show meegemaakt ?

Dana : “Neen, ik heb ze wel al opgezocht. Het is indrukwekkend als je ze ziet optreden op ‘t internet. Met vier zorgen ze voor een hele podiumbezetting. Ik vind dat altijd heel impressionant als je zoiets kan zien. Trouwens, ze verkochten wereldwijd meer dan 130 miljoen cd’s. Stel je voor…”

Komen ze speciaal voor u naar het Sportpaleis of is dat gekoppeld aan één of andere tournee ?

Dana : “Neen, ze komen speciaal af naar het Sportpaleis. Ik vind het nu al spannend dat ze het willen doen.”

Waren dat zware of moeilijke onderhandelingen ? Kreeg uw manager Hans Lambrechts voor elkaar ?

Dana : “Dat komt door de inzet van Gracia Live. Dat bedrijf zet hun schouder onder dit project. Zij deden de onderhandelingen. Ik weet nog dat ik Il Divo vorig jaar voor de Lotto Arena wilde hebben, maar toen kon het niet want ze waren op tournee. Nu dat we naar het Sportpaleis trekken, dachten we opnieuw aan Il Divo. Nu waren ze direct enthousiast om dat te doen.”

Dat gaat sowieso een vol Sportpaleis worden met zo’n kleppers ?

Dana : “Ik weet het niet. Het is voor mij belangrijk dat we een hele mooie show kunnen maken en dat we echt ook op muzikaal vlak iets uniek kunnen brengen. Ik denk dat we ook heel veel mensen kunnen aanspreken die klassiek graag horen maar dan in een popjasje. Het gaat héél verrassend zijn. Ikzelf deed zoiets nog nooit.”

Dat zal je ongetwijfeld meer stress bezorgen ?

Dana : “Ik ben sowieso al een stresskip. Ik denk altijd dat een goede voorbereiding al de helft van het werk is. We zijn nu nog maar februari dus we hebben wel nog wat maanden te gaan om het goed voor te bereiden en ook om de andere gasten een heel volwaardig te laten schitteren in de show.”

Wat brengt 2020 nog allemaal ?

Dana : “Ik ben nu bezig aan de theatertournee die loopt rond 30 Jaar Dana Winner, omdat dit toch een belangrijk item is in mijn carrière. Het voorbije weekend waren we nog te gast in Deinze en Geraardsbergen. Het was super. Er waren zelfs fans present van Japan en Estland om gewoon die show bij te wonen. Ik heb ze zelf op het podium gevraagd. Ik vond dat m’n plicht. Mensen die van zover komen en die langer onderweg waren dat de show duurt. Chapeau ! Ik ben ook aan het werken aan een nieuwe cd. Het is heel tijdrovend om de juiste nummers te vinden en om toch weer een fantastische plaat te maken die hopelijk een voorbode is voor – nu ben ik heel bescheiden – de komende vijf jaar. De zomerfestivals komen er ook weer aan én dan is het in ‘t najaar het Sportpaleis. Het gaat jammer genoeg allemaal zo snel voorbij. Een jaar is nu niet meer hetzelfde dan toen ik student was. Toen ging het veel trager vooruit…” (PADI)

Info en tickets : www.gracialive.be – 070 345 345

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.