Janne (6) uit Lauwe maakt schattige tekeningen van beertjes voor de buren

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De medische wereld is volop op zoek naar een vaccin tegen het gevaarlijke coronavirus en iedereen hoopt op een snelle doorbraak. Soms is het beste medicijn echter geen pil of een siroop. De schattigste remedie tegen het vieze virus is op dit ogenblik terug te vinden in de Lauwse brievenbussen.

Enkele Lauwenaars kregen de afgelopen week een leuke verrassing toen ze hun brievenbus leeg maakten. Geen factuur of een te betalen belasting, maar een geinige tekening van een beertje. Niemand had een idee wie achter de kleine kunstwerkjes zat maar al snel wezen alle pijlen in de richting van de 6-jarige Janne Waignein. De kleuter haalde haar kleurpotloden boven om iedereen op haar dagelijkse berenroute te bedanken.

“Zoals heel wat gezinnen gaan we ook met Janne dagelijks even de benen strekken om zo een eentonigheid van thuis blijven wat te doorbreken.” Mama Tessa Deman vertelt hoe ook Janne actief op zoek gaat naar de beren die achter heel wat ramen zijn opgesteld. “Toen ze een paar dagen geleden, via de computer, met een vriendinnetje aan het praten was over die berenjacht nam ze plots haar kleurmateriaal tevoorschijn. Ze had besloten om iedereen, die een beertje aan het raam had geplaatst, te bedanken in de vorm van een beer tekening.”

Speciaal mandje

Het begon als een guitige reactie maar voor Janne groeide het uit tot een dagelijkse organisatie. “Ze heeft ondertussen al een speciaal mandje klaargezet om al haar tekeningen in mee te dragen”, horen we van haar mama. “Iedere dag ontbreekt ze ook heel wat prenten om in iedere bus te kunnen steken en vaak wil ze nog een extra rondje wandelen. Hoewel ze pas 6 jaar oud is, neemt ze de coronamaatregelen ook erg serieus. Voor haar vertrek ontsmet ze haar handjes en ze draagt steevast handschoenen om de tekeningen in de bus te deponeren.”

Of Janne haar tekenkunsten ook daadwerkelijk het virus kunnen verslaan, daar zijn de wetenschappers nog niet aan uit. Dat het één van de schattigste pogingen van het land is, daar bestaat dan weer geen twijfel meer over.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier