Janine Bischops wordt vervangen door Danni Heylen in ‘Bischops & De Ridder’

Janine Bischops keek er enorm naar uit om de reeks voorstellingen van ‘Bischops & De Ridder’ te spelen. De vermoeidheid van de actrice gooit roet in het eten en de producent is genoodzaakt om haar vlak voor aanvang van de tournee te vervangen door niemand minder dan Danni Heylen.

Danni Heylen. © Ward Vleminckx

Danni is vanaf vandaag druk aan het repeteren met haar tegenspeelster Linda De Ridder om op 20 september de eerste voorstelling te spelen in Herne. Het komisch duo worden door onvoorziene omstandigheden samengebracht in deze eigentijdse theatershow. Danni is geen toevallige keuze, ze heeft ontzettend veel ervaring met het genre en moest daarom geen twee keer nadenken toen haar de vraag voorgeschoteld kreeg.

Oorspronkelijk zou Janine Bischops samen met Linda optreden in de komische sketchshow. Ze had al uitgebreid ervaring met dit genre tijdens de voorstellingen van Het Laatste Woord! van twee seizoenen geleden. Maar de eerste voorstelling van Bischops & De Ridder van afgelopen zondag in Theater Elckerlyc werd uitgesteld door oververmoeidheid bij Janine. Theatertainment, de producent van onder andere Winterrevue en van De Komedie Compagnie producties had het al aangekondigd: “Deze nieuwe show zou nog een stap verder gaan!”

Bischops & De Ridder is flitsender, sneller en daardoor ook veel zwaarder voor de actrices. Meer typetjes, meer sketches, maar daardoor natuurlijk ook meer tekst en kledingwissels.

Dirk Van Vooren, artistiek directeur van Theatertainment is begripvol voor de beslissing van Janine: “Het razende tempo in de show is voor beide actrices vermoeiend en Janine is perfectionistisch. Ze kan in deze voorstelling niet op het niveau staan waar ze zou willen staan, daarom is het de beste beslissing om haar waardig te laten vervangen door Danni Heylen.”

Danni & De Ridder

Komedieregisseur Dirk Lavrysen, is alvast dankbaar en hoopvol: We vonden in Danni Heylen meteen een perfect gemotiveerde vervanger en het enthousiaste nieuwe duo is ondertussen hard beginnen repeteren om op korte termijn deze reeks te kunnen aanvatten.”

Het is duidelijk dat het geïnteresseerde publiek niet op zijn honger zal blijven zitten en een geweldige voorstelling voorgeschoteld zal krijgen met als toepasselijke titel Danni & De Ridder. De eerste voorstelling staat momenteel gepland vanaf 20 september en loopt nog tot en met 9 december.

Info en tickets: www.theatertainment.be of 070 691 002. Tickets zijn beschikbaar vanaf 18 euro. De tour doorheen Vlaanderen gaat van start op 20 september.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.