Janick en Loes richten met ‘Brickset for You’ heuse Lego-theek op in Kortrijk

Loes en Janick bij een fors uit de kluiten gewassen Lego-kasteel. Je kunt het huren, afbreken en weer bouwen.
Loes en Janick bij een fors uit de kluiten gewassen Lego-kasteel. Je kunt het huren, afbreken en weer bouwen.
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Wat als gebouwde Lego-sets door andere mensen konden worden afgebroken en opnieuw gebouwd? Met die vraag speelden Janick Tytgat en Loes Hoogland al een tijdje. Begin dit jaar werd het idee uiteindelijk werkelijkheid: Brickset for You moet mensen ertoe aanzetten een leuke Lego-beleving te hebben zonder veel geld uit te geven.

Met Brickset for You richten Janick en Loes zich naar iedereen, maar vooral naar de liefhebbers van de heuse Lego-sets. “Heel veel sets van onze zonen bleven hier onaangeroerd staan, en we vroegen ons af of we er nog wat mee konden doen. Voor de beslissing zijn we niet over één nacht ijs gegaan.”

Bouwen met goed gevoel

Voor de oprichters was het niet alleen zaak om een aanbod te hebben, maar ook een perfecte listing van de voorraad: “We begonnen onze sets te controleren, onderdelen aan te vullen en te wegen. We hebben onze website opgericht, boekjes gemaakt met informatie en mensen geïnformeerd via de sociale media. We willen vooral dat iedereen de set bouwt met een heel goed gevoel”, zegt Loes.

We willen dat iedereen de kans krijgt om met Lego te spelen zonder al te veel geld uit te geven

Bij ‘Brickset for You’ is iedereen welkom, vanaf vijf jaar tot volwassenen. Lego-bouwwerken maken stimuleert de motorische ontwikkeling en de creativiteit, en daarop staat geen leeftijd. “Volwassenen die vroeger veel met Lego hebben gespeeld, kunnen nu ook met de nieuwe sets kennismaken. Ook senioren kunnen bij ons terecht om Lego te huren.”

Positieve feedback

Janick en Loes proberen ook ziekenhuizen en rusthuizen warm te maken voor de meerwaarde van hun idee: “We hopen ooit ons aanbod te kunnen afstemmen op die specifieke doelgroepen. Voor onze huidge huurders proberen we sowieso van elke set een feest te maken. De sets worden leuk verpakt, en we voegen er meestal nog een verrassing aan toe. Daarnaast putten we uit de feedback van onze klanten. Die is heel positief”.

Huren kan per week, en kost 5 tot 25 euro. “De grootste set kost natuurlijk het meest, maar we geven kortingen in functie van de duurtijd en organiseren regelmatig acties voor Pasen, Moederdag, Vaderdag of vakanties.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.