https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jana Gobeyn (22) uit Ichtegem ontwerpt zelf juwelen: “Ze kunnen je outfit afmaken”

Jana Gobeyn maakt vooral oorbellen en armbandjes.©GINO COGHE Foto Coghe
Jana Gobeyn maakt vooral oorbellen en armbandjes.©GINO COGHE Foto Coghe
Bieke Cobbaert

Omdat ze haar goesting niet vond in het bestaande aanbod en omdat ze graag iets draagt wat uniek is, ontwerpt Jana Gobeyn (22) uit Ichtegem haar eigen juwelen. “Ik ga nooit de deur uit zonder juwelen”, zegt de verpleegkundige en de zaakvoerster van JG Jewels.

Jana Gobeyn groeide op in Ichtegem, maar woont sinds november 2020 op De Mokker in Koekelare. Ze woont er in een appartement langs de Ommegangstraat. Jana werkt als verpleegkundige op de dienst Geriatrie van het AZ Damiaan in Oostende. In haar vrije tijd ontwerpt ze juwelen. “Ik ben al mijn hele leven zot van juweeltjes. Maar ik vond bijna nooit 100 procent mijn ding in het bestaande aanbod. Bovendien heb ik graag iets wat uniek is, geen oorbellen dus die in honderden paren gemaakt worden”, verduidelijkt Jana.

“Ik draag liefst juwelen die uniek zijn in hun soort”

Ze ging zelf aan de slag en de positieve reacties die ze kreeg op haar eigen creaties, zetten haar ertoe aan om als zelfstandige in bijberoep te beginnen. “Het is een cliché, maar juwelen kunnen een outfit helemaal afmaken. Ik ga nooit zonder juwelen de deur uit en zelfs van de patiënten op mijn werk krijg ik complimentjes”, glimlacht Jana.

Juwelen creëren, is voor Jana een welgekomen vorm van ontspanning. “We hebben een zwaar jaar achter de rug in het ziekenhuis. Bovendien werkte ik ook drie maanden op een covidafdeling. Ik heb daar veel gezien. Door bezig te zijn met mijn juwelen kon ik mijn zinnen verzetten”, vervolgt de Koekelaarse.

Elk paar uniek

Jana ontwerpt oorbellen groot en klein, armbandjes, sleutelhangers en haarspelden. “Een paar grote oorbellen kost ongeveer 20 euro, een paar kleine kost tussen 10 en 15 euro. Bovendien is elk paar oorbellen uniek, want ik maak nooit twee keer hetzelfde paar. Mensen kunnen ook met hun eigen idee of creatie op papier bij mij terecht en dan kijk ik wat ik kan doen.”

De armbandjes die Jana ontwerpt, bevatten een boodschap die niet te lezen valt. “De morsecodearmbandjes krijgen een persoonlijke, waardevolle boodschap of gewoon een naam die je zelf kan kiezen. Dat kan een zin of een woord zijn. Ik zet die boodschap om in morsecode en verwerk die met pareltjes in het armbandje. Een leuk cadeautje, al dan voor jezelf. Want jezelf verwennen is ook altijd fijn”, besluit Jana.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten