In het Jan Yperman Ziekenhuis breiden ze zich voor op een stijging van het aantal coronapatiënten die moeten opgenomen worden. "We hebben onze spoedafdeling preventief uitgebreid met acht extra posities, in een goed uitgeruste tent achter de garage", klinkt het bij JYZ. "Mocht dat nodig zijn, dan kunnen COVID-19-patiënten er terecht voor ze naar een afdeling worden overgebracht. Onze technische dienst richtte de tent in recordtempo in met elektriciteit, verlichting, verwarming, een vloer enz. Met dank ook aan Creaplan voor de tussenwanden die voor privacy zorgen voor de patiënten. Datzelfde bedrijf leverde ook wanden voor in onze inkomhal. Dankjewel aan alle helpende handen! #SamenTegenCorona."

Donderdag al hebben huisartsen een coronapost ingericht aan het ziekenhuis. Alle huisartsen van de Westhoek, uitgezonderd dokters ouder dan 65 jaar, werken daaraan mee. De coronapost wordt 7 op 7 bemand, van 8 tot 20 uur. De dokters werken in shifts van twee uur en nemen geen eigen telefoons op. De post is uitgerust met een onderzoekstafel, mogelijkheden om bloed te prikken, aanvraagformulieren voor radiologie, doorverwijsbrieven, afwezigheidsattesten, schrijfgerief, telefoon en computer.

Alle info rond het coronavirus en de gevolgen ervan voor het ziekenhuis, voor patiënten en bezoekers wordt gegeven via een aantal meest gestelde vragen op de website www.coronajyz.be. De website wordt heel regelmatig bijgewerkt. (TOGH)

In het Jan Yperman Ziekenhuis breiden ze zich voor op een stijging van het aantal coronapatiënten die moeten opgenomen worden. "We hebben onze spoedafdeling preventief uitgebreid met acht extra posities, in een goed uitgeruste tent achter de garage", klinkt het bij JYZ. "Mocht dat nodig zijn, dan kunnen COVID-19-patiënten er terecht voor ze naar een afdeling worden overgebracht. Onze technische dienst richtte de tent in recordtempo in met elektriciteit, verlichting, verwarming, een vloer enz. Met dank ook aan Creaplan voor de tussenwanden die voor privacy zorgen voor de patiënten. Datzelfde bedrijf leverde ook wanden voor in onze inkomhal. Dankjewel aan alle helpende handen! #SamenTegenCorona."Donderdag al hebben huisartsen een coronapost ingericht aan het ziekenhuis. Alle huisartsen van de Westhoek, uitgezonderd dokters ouder dan 65 jaar, werken daaraan mee. De coronapost wordt 7 op 7 bemand, van 8 tot 20 uur. De dokters werken in shifts van twee uur en nemen geen eigen telefoons op. De post is uitgerust met een onderzoekstafel, mogelijkheden om bloed te prikken, aanvraagformulieren voor radiologie, doorverwijsbrieven, afwezigheidsattesten, schrijfgerief, telefoon en computer.Alle info rond het coronavirus en de gevolgen ervan voor het ziekenhuis, voor patiënten en bezoekers wordt gegeven via een aantal meest gestelde vragen op de website www.coronajyz.be. De website wordt heel regelmatig bijgewerkt. (TOGH)