Jan Wuytens zingt voor alleenstaanden in Oostnieuwkerke

Jeannette Gevaert & Jan Wuytens © Joke Couvreur
Redactie KW

Op zondag 9 september organiseert Okra Oostnieuwkerke een feest voor alleenstaanden. Dit heeft plaats bij zanger Jan Wuytens in Passendale. “Het is zeker niet de bedoeling om mensen te koppelen.”

Vorig jaar ging er in de oude kaasmakerij in Passendale voor het eerst een feest voor alleenstaanden plaats.

“We merkten dat er wel onmiddellijk interesse was, maar ook dat veel mensen nog niet onmiddellijk open stonden voor het evenement. Sommigen dachten dat het de bedoeling was van Okra om mensen te koppelen, dat is zeker niet het geval”, steekt Jeannette Gevaert van Okra Oostnieuwkerke van wal. Het bestuur van Okra merkt dat veel alleenstaande senioren het vaak niet zien zitten om nog ergens naartoe te gaan. “Daarom willen we een gezellige namiddag voor hen organiseren. Een hapje, een drankje en dit jaar ook met een streepje muziek.”

Vorig jaar schoven de senioren aan een rijk gevulde tafel aan. “We merkten echter dat er nog wat sfeer te kort was. Zo kwamen we uit bij Jan Wuytens”, legt Jeannette uit. Deze bkende zanger met roots in Oostnieuwkerke organiseerde dit jaar al verschillende culinaire kamerconcerten en koffienamiddag bij hem thuis.

Muziek en ambiance

“Op die middagen komen er muziekliefhebbers van alle leeftijden langs bij ons thuis. Tijdens de culinaire huiskamerconcerten genieten de aanwezigen van een uitgebreide maaltijd, op koffienamiddagen serveren we koffie met een lekkernij”, legt Jan het concept uit.

Ondertussen zorgen Jan Wuytens en enkele andere muzikanten telkens voor muziek en ambiance. “De interesse in de evenementen is echt groot. Vaak zit onze living vol met een vijftigtal personen.”

Op zondag 9 september worden de alleenstaande leden van Okra vanaf 11u uitgenodigd om een dergelijk evenement bij te wonen. “Wanneer er geen vijftig geïnteresseerden zijn worden ook andere alleenstaanden toegelaten.” Inschrijven kan tot en met 1 september via Jeannette Gevaert op 0494 60 52 14.

De kostprijs betaalt 40 euro per persoon. In die prijs zitten twee aperitieven, een maaltijd met twee consumpties, een dessert, koffie en een optreden van Jan Wuytens en muzikanten begrepen.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier