Jan Decleir is virtuele gids bij expo over Constant Permeke in Oostende

Een artistieke Jan Decleir, de acteur is ook kunstschilder, is de digitale gids voor de familiezoektocht in Permeketentoonstelling in de Venetiaanse Gaanderijen. Hier zien we hem aan het werk op de Oostendse visserskaai. © ML
Redactie KW

Vandaag zijn de opnames gestart van de familiezoektocht voor de Permeke Expo, die vanaf 6 juni in de Venetiaanse Gaanderijen start. Jan Decleir is er de virtuele gids van dienst.

De tentoonstelling ‘Over Constant Permeke. Met de klankkleur van een basviool’ focust op de relatie van deze toonaangevende Vlaamse expressionist met Oostende in zijn schilderkunst. Door de coronacrisis ziet mu-zee-um, de kunsteducatieve draaischijf van de stad, de voorziene familie en groepsbezoeken geannuleerd. Daarom werkt mu-zee-um nu een digitale familiezoektocht uit met Jan Decleir als virtuele gids. Met tekstfragmenten, verhalen, geluiden en allerlei opdrachten daagt Decleir de bezoeker uit om met andere ogen naar Permekes Oostendse periode te kijken. Er wordt ook een audiogids aangemaakt voor de individuele bezoekers aan de tentoonstelling met Decleirs stem. En er komen aangepaste versies voor mensen met een auditieve of visuele beperking. De app met de diverse rondleidingen is later gratis te downloaden.

In de expo komen 3 aspecten uit zijn leven en werken aan bod: zijn debuut in Oostende, de relatie met zijn collega-kunstenaars en de werken die hij in Oostende gemaakt heeft. De expo start op 6 juni en loopt tot en met 8 november in de Oostendse Venetiaanse Gaanderijen. (ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.